177. Ole Wanscher (1903-1985)

valmistaja France & Sons, tiikki Epävirallisen Scandinavian Design-liikkeen (1950-luvun Pohjoismaissa) merkittävä tanskalainen suunnittelija, Ole Wanscher, tuli tunnetuksi elegantista ja järjestelmällisestä designistaan. Wanscher opiskeli Danmarks Designskolessa (Tanskan muotoiluinstituutissa), ja oli erityisen kiinnostunut muinaisen Egyptin, Kreikan ja Kiinan muotokielestä. Nämä vaikutteet hän onnistui muuntamaan hyvin moderniksi, yksinkertaiseksi tyyliksi. Wanscherin tunnetuimpia töitä on tiikistä valmistettu ns. Senaattori-nojatuoli ja sohva, jotka oli tuotannossa 1950-luvulla France & Sonilla., lev. 182 cm

Huutokauppa päättyi

Vasarahinta

1 200 €

Lähtöhinta

1 200 €
valmistaja France & Sons, tiikki Epävirallisen Scandinavian Design-liikkeen (1950-luvun Pohjoismaissa) merkittävä tanskalainen suunnittelija, Ole Wanscher, tuli tunnetuksi elegantista ja järjestelmällisestä designistaan. Wanscher opiskeli Danmarks Designskolessa (Tanskan muotoiluinstituutissa), ja oli erityisen kiinnostunut muinaisen Egyptin, Kreikan ja Kiinan muotokielestä. Nämä vaikutteet hän onnistui muuntamaan hyvin moderniksi, yksinkertaiseksi tyyliksi. Wanscherin tunnetuimpia töitä on tiikistä valmistettu ns. Senaattori-nojatuoli ja sohva, jotka oli tuotannossa 1950-luvulla France & Sonilla.
Leveys 182
Lisätiedot valmistaja France & Sons, tiikki Epävirallisen Scandinavian Design-liikkeen (1950-luvun Pohjoismaissa) merkittävä tanskalainen suunnittelija, Ole Wanscher, tuli tunnetuksi elegantista ja järjestelmällisestä designistaan. Wanscher opiskeli Danmarks Designskolessa (Tanskan muotoiluinstituutissa), ja oli erityisen kiinnostunut muinaisen Egyptin, Kreikan ja Kiinan muotokielestä. Nämä vaikutteet hän onnistui muuntamaan hyvin moderniksi, yksinkertaiseksi tyyliksi. Wanscherin tunnetuimpia töitä on tiikistä valmistettu ns. Senaattori-nojatuoli ja sohva, jotka oli tuotannossa 1950-luvulla France & Sonilla.