6.9.

SYKSYN HUUTOKAUPPAMMEUusi huutokauppasesonki on alkanut!

Tarjoamme asiakkaillemme arviointi- ja välityspalvelua markkinoiden laajimmalla asiantuntemuksella. Autamme sekä pienemmissä että suuremmissa kokonaisuuksissa ja palvelemme myös vakuutus- ja perunkirjoitusarvioinneissa sekä kokoelmanhallinnassa. 

Halutessasi arvioinnin esineistäsi, voit tilata meidät kotikäynnille tai tulla näyttämään teoksia toimistollemme. Teemme arviointeja myös sähköpostitse, kuvien perusteella. Vastaanotamme esineitä myyntiin arkisin klo 11-17, toimistollamme osoitteessa Tehtaankatu 27.

Järjestämme kuukausittaisia huutokauppoja sekä teemahuutokauppoja ja klassisen ja modernin taiteen ja muotoilun kansainvälisiä erikoishuutokauppoja. Sinulla on mahdollisuus tehdä ostotarjouksia esineistä joko ennakkoon kotisivuillamme tai huutokauppapäivänä salissa tai LIVE-palvelussamme. 

Asiantuntijamme ovat Suomen tunnetuimmat ja osaavimmat ja toimintamme perustuu avoimuuteen ja palveluun. Myyntiprosenttimme on maan paras ja voimme tarjota asiakkaillemme parhaimman mahdollisen myyntikanavan. Emme myöskään veloita erillisiä käsittelykuluja; maksat myynnistä provision vain kaupan toteutuessa. 

Tervetuloa Hagelstamille!8.6.

NAISTAITEILIJAMME TULEVAT JÄLLEEN!Järjestimme ensimmäisenä Pohjoismaissa viisi vuotta sitten naistaiteilijoiden töihin keskittyvän huutokaupan. Myynti oli suurmenestys sekä myyjien että ostajien kannalta, joten olemme iloisia voidessamme tarjota seuraavan Women Artists-huutokaupan syyskuussa 2021.

Vastaanotamme nyt myyntiin naistaiteilijoiden maalauksia, muotoilua, keramiikkaa, lasitaidetta, huonekaluja, koruja. Ole yhteydessä asiantuntijoihimme arviointia ja sisäänjättöä varten!

(Maria Wiik, Unikko, myyntihinta 15 000 euroa)2.6.

KIINAN KEISARIN VATI TEKI ENNÄTYKSEN!Hagelstam & Co:n kevään Classic-huutokaupassa myytiin Kiinan keisari Qianlongin (1711-1799) lohikäärmevati; 1700-luvulta peräisin oleva posliinivati, joka on merkitty keisarin omalla sinettimerkillä. Vadin luvattomasta käytöstä rankaistiin aikoinaan kuolemalla. Keisari oli tunnettu paitsi hallitsija- ja sotataidoistaan myös runoudestaan. Hänen kerrotaan kirjoittaneen elämänsä aikana yli 40 000 runoa.  Esine on kulkeutunut Suomeen 1950-luvulla, jolloin sen osti suomalaisen kauppavaltuuskunnan jäsen itselleen. Siitä lähtien keisarin vati on ollut perheen hallussa, heidän tietämättään sen todellisesta historiasta tai arvosta.

"Keisarillisia, kiinalaisia posliiniesineitä näkyy äärettömän harvoin. Tällaisen aarteen löytäminen sai kyllä kokeneenkin asiantuntijan innostumaan" sanoo toimitusjohtaja Joachim Borgström. 

Vadista tulikin sekä kallein koskaan Suomessa myyty keramiikkaesine, että kiinalainen posliiniesine.  Lähtöhinta oli 30 000 euroa, mutta yli kymmenminuuttisen huutokilpailun päätteeksi myyntihinta nousi kaikkiaan 367 000 euroon. 
23.4.

AUTOHUUTOKAUPPA TOUKOKUUSSAJärjestämme 19.5. autojen ja autoihin liittyvien keräilyesineiden huutokaupan yhteistyössä Triangle Motor Co:n kanssa. 
 
Hanki itsellesi unelmien auto - kuten vaikkapa Alfa Romeo Montreal 1974, yksi 78:sta sinä vuonna valmistetusta. 

Marcello Gandini suunnitteli kyseisen, kiinnostavan kulmikkaan auton, ja huhutaan, että mallin kuuluisia omistajia olisivat mm. Jay Leno ja Ralph Lauren. Huutokaupassa myydään myös mm. Jaguar XJS Convertible 1996, Porsche 911 Targa 1971 sekä Rolls Royce Silver Shadow 1971.

 

 (Kuva: Triangle Motor Co.)

 29.3.

HUGO SIMBERGIN UNOHDETTU MESTARITEOS - 

ESILLÄ ENSI KERTAA 90 VUOTEEN!Symbolistina ja fantasiamaisten kuvien tekijänä tunnetun Hugo Simbergin (1873-1917) eräs rakastetuimmista etsauksista on Talvitie I. Harva kuitenkaan tietää, että grafiikkatyö perustuu Simbergin tunnelmalliseen talvimaalaukseen. 

Simberg oli otettu vuonna 1898 Taiteilijaseuran jäseneksi ja seuraavana vuonna hänet valittiin Viipurin Taiteenystävien Piirustuskoulun opettajaksi. Tämä oli merkityksellistä aikaa; Simberg oli kehittynyt valmiiksi taiteilijaksi ja pitänyt läpimurtonäyttelynsä. Edessä oli myös matka Kaukasukselle, ainakin tapaamaan veljeä, rautatieinsinööri Carl Alexanderia, joka oli Tbilisissä vastaamassa rautatieverkon rakentamisesta. 

1800-luvun lopussa kuolema- ja piruaiheet olivat jo saavuttaneet jalansijaa Simbergin tuotannossa, mutta suuri yleisö ei vielä juurikaan ymmärtänyt niitä. Symbolismi alkoi hiipiä taiteilijan töihin, varsinkin, kun jo 1894 Alexandra-täti oli kehottanut nuorta maalaria lopettamaan vanhanaikaiset taideopinnot, kannustaen uskaltautumaan uudelle symbolismin tielle. 

Maaliskuussa 1899 Simberg matkusti Vuoksen rannalle Antreaan, jossa hän maalasi Kuukaupin kylässä maisemia. Kirjeissään hän ihastelee, miten ei ole koskaan nähnyt niin kauniita talviaamuja. Hänen mukaansa valo kimmeltää lumella kuin kristalleina, eikä hän kykene katsomaan sitä.  Antreassa Simberg maalasi Pappilanniemen, joka esittää yksinäisen matkaajan, ahkiota vetävän hevosen kanssa talvisella jäällä, taustanaan kaukaisuudessa kohoava mäki ja kylmässä säässä iltaan hämärtyvä päivä. Teos on kiinnostavan moderni ja yksinkertainen, jopa pikkutarkka kuvaus talvipäivästä. Maiseman tyyneys on tyypillistä Simbergin turhista eleistä riisutulle ilmaisulle. Muutamilla viivoilla ja tarkkaan harkituilla sävyillä on saatu aikaan eleetön ja samalla vaikuttava työ. 

"On hienoa saada myyntiin kauan piilossa ollut teos Simbergin parhaalta ja kiinnostavimmalta kaudelta. Teoksesta löytyvät taiteilijan kaikki hienoimmat elementit ja siinä korostuu suomalainen sielunkuva talvesta; karua maisemaa ja samalla ymmärtävää suhtautumista luontoon", iloitsee Hagelstam & Co:n toimitusjohtaja Joachim Borgström.

Työ on ostettu suoraan Simbergiltä ja ollut saman perheen omistuksessa siitä lähtien. Se on viimeksi nähty julkisesti Karjalan taidenäyttelytoimikunnan näyttelyssä Viipurissa vuonna 1931. 

Teos on myynnissä kevään Classic-huutokaupassa. Lähtöhinta 25 000 euroa.

Kiitämme asiantuntija-avusta Helena Ruuskaa.24.3. 

CLASSIC-HUUTOKAUPAN HELMIÄ: GALLEN-KALLELAN MERKITTÄVÄ MAISEMA TULOSSA MYYNTIINAkseli Gallen-Kallelan taiteessa 1880-luku merkitsi jo suurten teosten ja teemallisesti kiinnostavien aiheiden aikaa. Akka ja kissa, Démasquée, ensimmäinen Aino-triptyykki, Saunassa. Nuori Gallen-Kallela oli osoittanut olevansa huomionarvoinen ja persoonallinen maalari: hänen töitään esiteltiin myös Pariisin Salongissa (Salon de la Société des artistes français), johon taiteilija osallistui vuosina 1886, 1888 ja 1889. Gallen-Kallela oli opiskellut niin Taideyhdistyksen piirustuskoulussa Helsingissä kuin Pariisissa Académie Julianissa ja taiteilija Fernand Cormonin yksityisateljeessakin. Hänen maalaustapansa nojasi ranskalaiseen naturalismiin, mutta samalla se oli uljaan persoonallinen ja siveltimenkäytöltään vapaa.

Järvinäköala vuorelta (Mäntästä) on tunnelmallinen kuva luultavasti keväisestä päivästä, jolloin aurinko jo lämmittää, mutta vastarannan puut ovat vielä lehdettömiä. Auringonvalo on kuvattu mestarillisesti, männynrunkojen välistä siintävä vesi ja kauempana näkyvä vaara toistavat sinisen ja vihreän eri sävyjä, luoden niistä harmonisen ja levollisen kokonaisuuden. Samalla teoksen kompositio on kuitenkin mielenkiintoisen dramaattinen; etualan kalliot tuovat tukea katsojalle, joka saa ihastella silmänräpäystä taiteilijan elämässä. Hetken ajan katsoja seisoo Gallen-Kallelan vieressä, tyyntä vettä katselemassa. Teoksessa on myös nähtävissä selviä viitteitä taiteilijan päättäväisestä pyrkimyksestä kansallisromantiikkaan ja jylhään maisematulkintaan. 

Mäntän ja Keuruun seutu oli Gallen-Kallelalle tuttua. Hän vietti siellä pitkiäkin aikoja, erityisesti talven ja kesän 1887, jolloin työsti mesenaattinsa ja ystävänsä kauppaneuvos Gustaf Adolf Serlachiuksen muotokuvaa. Oletettavasti Gallen-Kallela maalasi tuolloin seudulta myös ainakin maisemaluonnoksia ja kansanelämänkuvauksia. 

Gallen-Kallelan taidetta tutkineen akateemikko, professori Onni Okkosen mukaan Gallen-Kallelan katse "näki syvemmälle, sisäisempään, symboliseen todellisuuteen. Sivistyksellisesti hän oli ylempänä ympäristöään ja saattoi katsella sitä kauempaa ranskalaisesta horisontista - pohjoismaisena symbolisoivana romantikkona." 

Järvinäköala on teoksia, jotka aloittavat taiteilijan tuotannossa polun kohti uusia Kalevala-aiheisia maalauksia ja vahvasti symbolisia töitä, merkittävien suomalaisuuden kuvien tielle. Kullervon kirouksen, Palokärjen ja Paanajärven paimenpojan kuusamolaisesta taustasta voi löytää muistumia Järvinäköalaan, perisuomalaisen maiseman äärelle. Akseli Gallen-Kallela oli taiteilija, jonka luomisvoima sysäsi alkuun suomalaisen realismin ja kansallisromantiikan. Hän itse myönsi, että "[...] koko minun elämäni on siveltimessäni..." Taiteilija, jota on myöhemmin pidetty jopa suomalaisista maalareista suurimpana, koki voimakkaasti, että hänen tehtävänsä oli maalata symboliikkaa ja luoda kuvakieltä rakastamalleen kansalle.

Teos tulee myyntiin merkittävästä yksityiskokoelmasta. Lähtöhinta 120 000 euroa.

Työlle on tehty EDXRF-tutkimus. Kiitämme asiantuntija-avusta Gallen-Kallelan museota.

Näyttelyt:

Luonnon heijastuksia - Akseli Gallen-Kallelan maisemataidetta, Gallen-Kallelan Museo, Tarvaspää 1980.

Gallen-Kallelan museon 25-vuotisjuhlanäyttely, Tarvaspää 1986.

Suomi siveltimellä, Gallen-Kallelan Museo, Tarvaspää 1993.

(Teksti: Johanna Lindfors)12.2.

SISÄÄNJÄTTÖ HUUTOKAUPPAANSinulla on nyt mahdollisuus jättää esineitäsi arvioitavaksi ja myytäväksi Classic-huutokauppaamme. Tarjoamme nopeimman ja luotettavimman kansainvälisen myyntivaihtoehdon.  Mikäli et pääse Helsinkiin, olemme keväällä tulossa arvioimaan ympäri Suomen. Tiedustele kotikäyntiä joko puhelimitse, 09-6877 990 tai [email protected].

Arvioimme huhtikuussa Turussa, Tampereella, Pohjanmaalla ja Uudellamaalla.

Asiakkaamme etsivät tällä hetkellä erityisesti teoksia mm. taiteilijoilta Albert Edelfelt, Helene Schjerfbeck, Akseli Gallen-Kallela, Pekka Halonen, Maria Wiik, Ferdinand von Wright, Hjalmar Munsterhjelm, Amélie Lundahl, Eero Järnefelt, Hugo Simberg, Ellen Thesleff, Elin Danielson-Gambogi, Venny Soldan-Brofeldt, Gunnar Berndtson, Oscar Kleineh, Santeri Salokivi, Juho Kyyhkynen, Adolf Bock, Vilho Lampi, Jussi Mäntynen, Wäinö Aaltonen ja Ville Vallgren. 

Ulkomaisista taiteilijoista kiinnostavat mm. Ilja Repin, Ivan Aivazovski, Konstantin Korovin, Julius Klever, Konstantin Makovsky, Ivan Shishkin, Alexandre Benois, Ivan Kramskoi, Isaac Levitan, Natalia Goncharova, Konstantin Gorbatov ja Andrei Jegorov. 

Lisäksi kiinnostavat venäläisten hovihankkijoiden hopea-esineet, mm. Fabergé, ikonit, keisarillisen posliinitehtaan, Popovin ja Gardnerin laadukkaat posliiniesineet, kiinalainen arvoposliini, militaria-esineet kuten kunniamerkit, mitalit ja miekat sekä matot.1.2.

TOVE-BUUMIA, SATUMAAILMAN LUMOA JA MAAILMANENNÄTYSHINTOJAHagelstam & Co järjesti torstaina 28.1.2021 vuoden ensimmäisen Modern + Urban Art-huutokaupan. Myynnissä oli modernia taidetta, nykytaidetta, huippudesignia ja urbaania taidetta. 

Poikkeuksellisena aikana, jolloin kotona vietetty aika korostuu, tarvitaan elämään kauneutta, iloa ja ripaus taikaa. Birger Kaipiaisen vaikuttavien keramiikkatöiden mielikuvitusrikkaat tarinat ja tunnelmat kiehtovat keräilijöitä sukupolvelta toiselle. Kaipiaisen teosten kysyntä oli jälleen huipussaan; myynnissä oli jopa 15 teosta, joiden myyntihinnat vaihtelivat 260 euron ja 19 000 euron välillä.

Myös Paavo Tynellin lumihiutaleet - messinkiset suomalaisen taidekäsityön helmet - kiinnostivat taas. 13 kappaleen eränä myydyt irtonaiset, Tynellin suunnittelemaan legendaariseen valaisimeen tarkoitetut lumihiutaleet myytiin yhteensä 6500 eurolla. Näin yhden kauniin lumihiutaleen arvoksi tuli huimat 500 euroa!

Tove-buumi ei lopu! Suomen kenties rakastetuimman taiteilijan, Tove Janssonin tyyni asetelma nousi 24 000 euroon. Teos on hieman ranskalaisvaikutteinen, tyylikkään moderni sinisävyinen maalaus, jossa syklaamien taustalla näkyy vilaus kaupunkikuvaa. 

"On hienoa, että ihmiset ymmärtävät, että Tove Janssonin taiteilijuus ei ole vain muumeja. Tove oli hyvin taitava kuvaamaan erilaisia tunnelmia ja välittämään modernia elämää katsojalle", muistuttaa toimitusjohtaja Joachim Borgström. 

Illan jännittävin huutokilpailu koettiin suomalaisen ekspressiivisen taiteen La Grande Damen, Leena Luostarisen upean Leopardi-teoksen myynnissä. Työ oli esillä nyt ensimmäistä kertaa neljäänkymmeneen vuoteen - teos oli näytteillä vuonna 1981 Galleria Sculptorissa järjestetyssä taiteilijan läpimurto-näyttelyssä. Sieltä hankittu maalaus on ollut siitä lähtien yksityiskokoelmassa, josta se tuli myyntiin. Teoksesta tuli kallein koskaan myyty Luostarinen, maailmanennätyshinnalla 55 000 euroa. 

Illan lopuksi myytiin Urban Art-kategorian teokset. Maailmanluokan trendi, urban art, katutaide, innosti ostajia. Työt menivät hienosti kaupaksi, osaksi suomalaisia ja kansainvälisiä yksityiskokoelmia. 
26.1.

URBAN ARTUrbaania taidetta pidetään tällä hetkellä yhtenä nykytaidekentän keskeisenä ja merkittävänä ilmiönä. Urbaanien taiteilijoiden, katutaiteen ja graffitin kautta keskustelu taidemaailmassa on avautumassa. Kannanotot, rohkeat kokeilut, taiteen ymmärtäminen uudella tavalla - kaikki se on Urban Artin ansiota.  

Hagelstam & Co järjestää edelläkävijänä Suomessa nyt toista kertaa Urban Art-huutokaupan, osana modernia myyntiämme. Esillä on 15 taiteilijaa, joilla on luonnetta ja kykyä rikkoa rajoja ja tuoda yhä kiinnostavampaa taidetta yksityiskokoelmiin.

Luetteloon pääset tästä.23.1.

LEOPARDIEkspressionistisen taiteen tunnetuimpia suomalaisia nimiä, professori, Pro Finlandia-palkittu Leena Luostarinen (1949-2013) tunnetaan erityisesti mystilliseen ilmaisuun taipuvista, suurikokoisista maalauksistaan, joissa on omaelämäkerrallisuutta ja sävyihin perustuvaa kauneutta. 

Luostarisen teoksissa tunnelma ylittää muodon ja ylväät kissaeläimet kiinnittävät huomion. Katsoja ei voi olla pohtimatta yhtäläisyyttä Luostarisen kissahahmojen ja muinaisten egyptiläisten uskomusten välillä. Kissa symboloi egyptiläisille pyhyyttä - ihmisen pyhää yhteyttä jumaliin. Samalla uskottiin niiden suojelevaan voimaan. 

Modern + Urban Art-huutokaupassa myynnissä on Luostarisen vaikuttava "Leopardi". Teos on nyt esillä ensimmäistä kertaa neljäänkymmeneen vuoteen. Se on hankittu aikoinaan vuonna 1981 Luostarisen läpimurtonäyttelystä Galleria Sculptorista, ja kuulunut siitä lähtien yksityiskokoelmaan, josta se tulee myyntiin. Sarjan teoksia kuuluu mm. Kiasman kokoelmaan

Lähtöhinta 20 000 euroa.11.1.

AHTI LAVONEN JA HOPEATEEMAISET MUODOTAhti Lavosen (1928-1970) informalistisen taiteen hopeakausi alkoi 1960-luvulla. Pelkkiin valkoisen eri sävyihin väsyneenä Lavonen innostui erityisesti avaruusajan kehityksestä ja universaalista taidekäsityksestä. Värisymboliikka oli keskeistä Lavosen tuotannolle ja esteettisten arvojen korostamisen ohella kiinnostavaa oli materiaalin kautta tapahtuva sisäinen elämys. Jaana-lehden haastattelussa vuonna 1969 Lavonen painotti kuvataiteen merkitystä välittäjänä avaruuden ja maassa olevan ihmisen välillä. Hopeaiset sävyt olivat hänen mielestään erityisesti ajankuvaa. 

Hopeateemaisessa maalauksessa väripintojen vaihteleva rytmi tuo teokseen tyyntä syvyyttä. Maalauksen pinta on epätasainen - siinä yhdistyvät rosoinen rusehtava, hopean kirkkaus ja yksinkertaiset viivat. Informalismille tyypillisesti katsojan vuorovaikutus Lavosen teoksen kanssa on merkittävää. Katsoja voi löytää yhtymäkohtia itseensä ja reflektoida optimistista kuvaa.

Teos myydään Modern + Urban Art-huutokaupassamme 28.1. 

Lähtöhinta 25 000 euroa.
4.1.2021

SISÄÄNJÄTTÖ MODERN + URBAN ARTHaluamme aina tarjota kiinnostavimman myyntivaihtoehdon, positiivisen huutokauppakokemuksen ja ystävällisimmän palvelun. 

Asiantuntijamme ovat Suomen johtavia osaajia ja nyt sinulla on mahdollisuus varata heiltä ilmainen kotikäynti tai arviointitapaaminen toimistollemme. Voit lähettää kuvia myös sähköpostitse. 

Tällä hetkellä etsimme taidetta, designia, kiinnostavia huonekaluja, valaisimia ja koruja sekä mattoja tulevaan Modern + Urban Art-huutokauppaamme tammikuussa.  Ota yhteyttä asiantuntijoihimme! Sisäänjättö on avoinna 8.1. asti.

Yhteystiedot löytyvät tästä .
14.12.2020

JOULU HAGELSTAM & CO:LLAHaluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme kuluneesta vuodesta!

Huolimatta poikkeuksellisesta tilanteesta, olemme olleet iloisia voidessamme palvella Teitä normaalisti.  Vuoden aikana olemme myyneet ennätyksellisen määrän taidetta, designia ja antiikkia.  Alkavana vuonna järjestämme edelleen suosittuja kuukausihuutokauppojamme ja kiinnostavia teemahuutokauppoja, sekä klassiseen ja moderniin taiteeseen keskittyviä myyntejä.  

Joulunaikaan palvelemme Teitä seuraavasti:

23.12.-3.1.2021  Toimistomme ovat suljettuina

4.-5.1. Avoinna klo 11-17

6.1.  Suljettu

7.-8.1.  Avoinna klo 11-17

Toivotamme oikein hyvää joulua ja rauhallista uutta vuotta!26.11.2020

MINUN VALINTANI ON...
Hagelstam & Co:n toimitusjohtaja ja asiantuntija Joachim Borgström pitää Classic-huutokaupassa myynnissä olevasta Helene Schjerfbeckin "Tyttö kansallispuvussa"-teoksesta, joka on maalattu vuonna 1879.

Suomen kenties kansainvälisesti tunnetuin taiteilija, Helene Schjerfbeck (1862-1946) maalasi 1870-luvun lopulla useita vaikuttavia tutkielmia ja historiakuvia. "Tyttö kansallispuvussa" esittää taalainmaalaista Kans-Karinia, herkän ja hieman ujonoloista neitoa. Helene opiskeli tuolloin Adolf von Beckerin yksityisakatemiassa ja osoitti jo suurta potentiaalia: hänet palkittiin kolmannella palkinnolla Suomen Taideyhdistyksen Dukaattikilpailussa.

"Schjerfbeckissä kiinnostaa hänen muuntautumiskykynsä, vähän kuin Picassossakin", Borgström muistuttaa. "Taiteilija hallitsi mestarillisesti erittäin klassisena pidetyn tavan maalata ja kykeni samalla kehittymään hyvin moderniksi taitajaksi. Tämä työ on ihanan raikas maalaus, ja jo näin varhaisessa vaiheessa on nähtävissä reippaampi ote kuin monella aikalaisella, aavistus modernista luonnosmaisuudesta."

"Tyttö kansallispuvussa"-teoksen lähtöhinta on 25 000 euroa.

Katso esine tästä.
25.11.2020

MINUN VALINTANI ON...
Hagelstam & Co:n intendentti Tero Metsärinta valitsi suosikikseen Classic-huutokaupan esineistä Emil Cedercreutzin hauskan koiraveistoksen.

Kuvanveistäjä, aatelissukuinen vapaaherra Emil Cedercreutz (1879-1949) opiskeli Suomen ensimmäisellä kuvanveistäjäkoulutuksen linjalla taideakatemiassa. Taideopintojaan hän jatkoi myöhemmin myös ulkomailla, mm. Pariisissa, jossa vaikuttui esimerkiksi Auguste Rodinin töistä. Cedercreutzin veistotekniikalle tyypillistä oli luonnosmainen ote. Hänet tunnetaan erityisesti hevospatsaistaan ja hänen eläinhahmonsa ovat eläviä ja kiinnostavia. Kerrotaan itse marsalkka Mannerheimin todenneen, että "Kuka tahansa pystyy veistämään minut, mutta vain Emil Cedercreutz pystyy veistämään hevosen alleni."

"Cedercreutzin harvinainen koira-patsas on mainio esine", Tero Metsärinta hymähtää. "Koiraihmisenä sitä arvostaa kovasti lahjakkaan taiteilijan silmää ja kykyä kuvata eläintä. Sitä paitsi, taiteen on tarkoitus myös ilahduttaa ja sitä tämä veistos tekee!"

Veistoksen lähtöhinta on 1300 euroa. 

Katso esine tästä.
24.11.2020

MINUN VALINTANI ON...
Hagelstam & Co:n intendentti Tuomas Rossin valinta Classic-huutokaupan tarjonnasta on von Wrightin vaikuttava lintumaalaus, "Metsäpyyt". Työ on maalattu 1887.

von Wrightin sisarusparven nuorin, Ferdinand (1822-1906), sai opastusta lintumaalaukseen isoveljeltään Magnukselta. Ahkeraksi maalariksi ja piirtäjäksi osoittautunut Ferdinand oli samanaikaisesti spontaani ja tarkka tekijä, jonka värisävyt hehkuivat luonnonmukaisuutta. 

Ruotsissa Wilhelm-veljensä luona 1830-40-lukujen vaihteessa Ferdinand oppi öljyväritekniikan ja kotimaahan palattuaan alkoi maalata määrätietoisesti myös muita kuin lintuaiheita. Ferdinandin muotokuvat ja maisemat sekä kiinnostavat asetelmat vaikuttavat historiallisilta laatukuvilta; tuokioilta ja tunnelmilta. Eläinmaalaukset pysyvät kuitenkin aina Ferdinand von Wrightin taiteen keskiössä. Klassisissa lintumaalauksissaan hän kuvaa vaikuttavasti ja hienostuneesti eläinten elämää. Dresdeniin vuonna 1858 suuntautuneen opintomatkan jälkeen Ferdinand keskittyi lintutöihin ja loi teoksia, joissa esiintyvät erityisesti peto- ja riistalinnut. 1860-luvulla syntyi joukko teeri- ja metsoaiheita ja ideat toistuvat myöhemmässäkin tuotannossa.

"Von Wrightin veljesten kiinnostus luontoon on käsinkosketeltavaa", pohtii Rossi. "Ferdinand oli selvästi seurannut lintujen elämää luonnossa ja tunsi ornitologiaa hyvin. Teoksessa on myös erityisen hieno ja tunnelmallinen tausta."

"Metsäpyiden" lähtöhinta on 15 000 euroa.

Katso esine tästä .
26.10.2020

PALA SUOMALAISEN VALON HISTORIAA!
Hagelstam & Co:n syksyn Nordic Lights -valaisinhuutokauppa esittelee Paavo Tynellin suunnittelemat lumoavat seinälampetit.  Rauman 1916 perustettu elokuvateatteri Titania tuhoutui talvisodassa helmikuussa 1940 ja uuteen Iso-Hannun elokuvateatterirakennukseen tilattiin valaisimet Tynelliltä ja Taito Oy:ltä. Tulos on uskomattoman mielikuvituksellinen; kiertyvin lehvin muodostetut lampetit, joissa on kauniit lasikuvut.  

Lisäksi myynnissä on mm. Lisa Johansson-Papen, Alvar Aallon, Ben af Schulténin ja Ilmari Tapiovaaran valaisimia.

Huutokaupan näyttö on avoinna Tehtaankatu 36:ssa, 23.-28.10., arkisin klo 11-19 ja viikonloppuna klo 11-17. Huutokauppa järjestetään torstaina 29.10., alkaen klo 15. 

Lue lisää kotisivuiltamme tai tiedustele 09- 6877 990 tai 

[email protected] . 

30.9.2020 

POHJOISEN VALON KAUNEUTTA HAGELSTAM & CO:LLA!

Pohjoinen valo on käsite; ainutlaatuinen ilmiö. Kesällä valo huuhtelee yli Suomen, eikä aurinko laske pohjoisessa. Talvella hämäryys kietoo koko maan ympäri ja asunnoissa loistaa ihmisen valmistama valo.  

Hagelstam & Co:n Nordic Lights-teemahuutokauppa esittelee valaisimia eri vuosikymmeniltä, tunnettujen muotoilijoiden töistä uudempiin nimiin. Kaikille on kuitenkin yhteistä erityisen hieno valaisun - valon - kohtaaminen ja sen muovaaminen yhä kiinnostavammaksi, kauniimmaksi ja vaikuttavammaksi. Muotoilun kautta on vangittu pohjoisen valo, joka on huikeampaa kuin missään muualla maailmassa. 

SInulla on nyt mahdollisuus jättää myyntiin valaisimia. Haemme kiinnostavia esineitä mm. Paavo Tynelliltä, Lisa-Johansson Papelta, Alvar Aallolta, Heikki Turuselta, Harri Koskiselta ja Eero Aarniolta. 

Ole yhteydessä asiantuntijoihimme ja tiedustele lisää myyntimahdollisuuksista.  

Huutokauppa järjestetään torstaina 29.10. 2020, alkaen klo 15. 
18.9.2020 

PERINTEIDEN YLITTÄJÄ CHADWICK 

MODERN + URBAN ARTISSA!
Brittiläisen kuvanveistäjä Lynn Russell Chadwickin (1914-2003) näkemys taiteesta oli hivenen mystillinen - hän uskoi taiteilijan voimaan löytää mielikuvituksellisesta tulkittavaa. Alunperin arkkitehdiksi opiskellut Chadwick vaikuttui Jacob Epsteinin teoksista ja ajautui enemmän kuvanveistoa kohti. Hänet palkittiin vuonna 1956 kansainvälisellä kuvanveistäjäpalkinnolla Venetsian biennaalissa, seitsemän muun nuoren brittiläisen veistäjän kanssa.  

Chadwick tuli tunnetuksi abstraktiin nojautuvasta ilmaisusta ja arkkitehtonisesta otteestaan. Teokset ovat usein pronssia tai muuta metallia ja niissä esitetyt hahmot ovat särmikkäitä ja vahvoja. Monumentaalisuus on läsnä, vaikka teoskoko olisi pieni.  Lynn Chadwickin teoksia löytyy mm. MoMan, Tate Galleryn ja Centre Georges Pompidoun kokoelmista. 

Syksyn Modern + Urban Art-huutokaupassa Hagelstam & Co:lla on nyt myynnissä kansainvälisesti merkittävän Chadwickin kiinnostava, kubismista muistuttava figuriini. Lähtöhinta 16 000 euroa. 

Katso esine luettelossa tästä .
14.9. 2020

NELJÄ ASKELTA KORUIHIN1. Edelläkävijöiden rannekoru

Uskalla erottautua! Korut ovat mahdollisuutesi heijastaa persoonaasi ympärillesi. Rannekoru on henkilökohtainen valinta ja sillä voit viestittää itsellesi tärkeitä asioita. Rannekoru lepää myös valtimon päällä, joka kuljettaa verta sydämestä käteen - symboloiden sitä, kuinka sydämesi on yhteydessä tekoihisi.

2. Helmen uusi tuleminen

Himmeästi hohtava helmikoru on ollut kautta aikain kaunotarten suosiossa ja se kertoo kantajastaan kaiken. Venäjän tsaari Nikolai II antoi aikoinaan tyttärilleen syntymäpäivälahjaksi helmen, ja kun nämä tulivat täysi-ikäisiksi, oli heillä koossa kaunis helminauha. Muistathan myös, että helmet saavat hohteensa iholtasi. Mikäli unohdat käyttää niitä, nukahtavat helmesi sameiksi. Sinä siis olet aina olennainen osa helminauhaasi.

3. Timantit ovat ikuisia

Timantti symboloi puhtautta ja täydellisyyttä, ja sillä ajatellaan myös olevan hengellisiä voimia. Timanttia on usein pidetty avioparin keskinäisen rakkauden ja uskollisuuden merkkinä. Mutta timantin voi hankkia myös itselleen - koruna se on voittamaton ja ajaton.

4. Neiti Aika

Täydellisyyttä tavoitteleva, palkittu sveitsiläinen kellovalmistaja Baume & Mercier uskoo naisen ainutlaatuisuuteen. Heidän kelloissaan eleganssi on aina yhdistynyt innovatiiviseen muotoiluun. Naisellisessa rannekellossa on ajattomuutta ja samalla uniikki tyyli. Baume & Mercierin tuotanto on eettistä ja yritys on myös Responsible Jewellery Councilin jäsen.

Syyskuun kuukausihuutokaupassa nyt myynnissä kiinnostava valikoima koruja!

Koruluetteloon pääset tästä .
12.8.2020

KURKISTA NAIVISTIEN MAAILMAAN!
Ihanat, jännittävät, kummalliset naivistit! Hagelstam & Co:n elokuun huutokaupoissa on myynnissä kuratoitu kokonaisuus naivistitaiteilijoiden tunteikasta ja ilahduttavaa taidetta.

Vastareaktiona ylenpalttiselle estetisoinnille ja analyyttiselle taiteelle syntynyt naivismi on taidesuuntaus, jonka keskeisiä tekijöitä ovat myös itseoppineet taiteilijat. Ilmaisun aitous, rehellisyys ja yksinkertaisuus on naivismin kulmakiviä. Kuitenkin naivismi lähenee jo taidesuuntauksena surrealismia, kommentoidessaan todellisuutta fantasiamaisella tavalla. Naivistitaiteilijat ohittavat kuvakerronnan säännöt ja luovat rohkeasti taidetta, joka ilahduttaa. Ilmaisun rikkaus on usein ällistyttävän laajaa: naivismista jokainen katsoja löytää itselleen jotain.

Elokuussa Hagelstam & Co:n naivisteja ovat mm. Heikki Huotari, Veikko Sirén, Raija Nokkala, Pertti Ylinen, Jorma Turtiainen ja  Nikolai Lehto

Tule etsimään omasi ja ilahduta läheisiäsi satumaisella maailmalla! 
13.5. 2020

MODERNIN TAITEEN HUIPUT HAGELSTAM & CO:N KEVÄÄN MODERNISSA!
Hagelstam & Co:n kevään kansainvälinen Modern-huutokauppa järjestetään toukokuussa. Myynnissä on taidetta ja designia viideltä vuosikymmeneltä. Huutokauppamme tarjoaa harvinaisia teoksia, jotka ovat merkityksellisiä ja kiinnostavia kokoelmahankintoja. Näihin esineisiin kannattaa sijoittaa!

Huutokauppa järjestetään 19.5. alkaen klo 15, ja siihen on mahdollisuus osallistua salissa, reaaliajassa kotisivuillamme LIVE:n kautta tai puhelimitse. Vastaanotamme myös ennakkotarjouksia normaalisti.  Voitte varata puhelinlinjan olemalla yhteydessä joko 09-68 77990 tai [email protected]


Näyttö

Näyttö on avoinna osoitteessa Tehtaankatu 36, 13. -18.5., arkisin klo 11-19 ja viikonloppuna klo 11-17. Tervetuloa tutustumaan! Huomaattehan ystävällisesti, että tämän hetken rajoitusten mukaan näytössä voi olla korkeintaan viisi henkilöä samanaikaisesti. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa!

Intendenttimme auttavat mielellään, mikäli teillä on kysyttävää esineistä. Voitte myös pyytää lisäkuvia kohteista. 


Maksu ja lunastus

Voitte maksaa huutonne kätevästi etukäteen ennen lunastusta tilisiirron tai Svea/Maksuturva -sovelluksemme kautta. Sen löydätte omilta Hagelstam -sivuiltanne kohdasta "Laskut". 

Lasku/tilisiirto lähetetään myös sähköpostitse huutokaupan jälkeen. Lunastus tapahtuu vallitsevia säädöksiä noudattaen osoitteessa Tehtaankatu 27,  20. ja 22.5. klo 11-17 (viisi asiakasta kerrallaan). 

Ilmoitattehan ystävällisesti etukäteen, mikäli tulette noutamaan useampaa esinettä ja kohdetta, jossa on aikaa vievää pakattavaa. Säilytämme myös kohteita poikkeuksellisesti kuluitta sopimuksen mukaisesti. Lasku tulee kuitenkin suorittaa eräpäivään mennessä. Voitte kysyä meiltä myös kohteiden kuljetuksesta ja lähettämisestä.
25.4. 2020


TOUKOKUUN KUUKAUSIHUUTOKAUPPAMME(Göran Augustson, Sommitelma, lähtöhinta 500 euroa)


Seuraava huutokauppamme järjestetään tiistaina 5. ja keskiviikkona 6. päivä toukokuuta, molempina päivinä klo 15 alkaen. Huutokauppa järjestetään suljetuin ovin, mutta siihen on mahdollisuus osallistua reaaliajassa kotisivuillamme LIVE:n kautta. Myös ennakkotarjousmahdollisuus toimii kuten aiemmin. Tässä huutokaupassa ei ole puhelinhuudoille alarajaa, joten voit halutessasi osallistua huutokauppaamme helposti myös puhelimitse. Huomaathan kuitenkin, että puhelinlinjoja per kohde on rajoitettu määrä.  Varaa linja olemalla yhteydessä joko 09-68 77990 tai [email protected]


Näyttö

Näyttö järjestetään tällä kertaa ainoastaan kotisivuillamme. Intendenttimme auttavat sinua mielellään, mikäli sinulla on kysyttävää esineistä. Voit myös pyytää lisäkuvia kohteista. 


Maksu ja lunastus

Haluamme tehdä lunastuksesta asiakkaillemme helpon: toivomme mahdollisimman monen maksavan huutonsa etukäteen ennen lunastusta tilisiirron tai Svea/Maksuturva -sovelluksemme kautta. Sen löydät omilta Hagelstam -sivuiltasi kohdasta "Laskut". Lasku/tilisiirto lähetetään sinulle myös sähköpostitse huutokaupan jälkeen. Lunastus tapahtuu vallitsevia säädöksiä noudattaen osoitteessa Tehtaankatu 27,  6.-8.5. klo 11-17 (viisi asiakasta kerrallaan). Ilmoitathan ystävällisesti etukäteen, mikäli tulet noutamaan useampaa esinettä ja kohdetta, jossa on aikaa vievää pakattavaa. Säilytämme myös kohteita poikkeuksellisesti kuluitta sopimuksen mukaisesti. Lasku tulee kuitenkin suorittaa eräpäivään mennessä. Kysy meiltä myös kohteiden kuljetuksesta ja lähettämisestä.27.3. 2020


TOIMISTOMME OVAT SULJETTUNA 30.3.-13.4., MUTTA PALVELEMME TEITÄ PUHELIMITSE JA SÄHKÖPOSTITSE

Hagelstam & Co seuraa tarkasti Suomen hallituksen ja terveysviranomaisten suosituksia, ja haluamme huolehtia siitä, että toimintamme vastaa kaikkia tämän hetkisiä vaatimuksia. Työntekijöidemme ja asiakkaittemme turvallisuus on etusijalla. Olemme nyt ottaneet huomioon uudet säädökset, samoin kuin tarkentaneet vastuutamme kansainvälisen taidekaupan keskeisinä toimijoina. Vallitsevasta tilanteesta johtuen ovemme ovat suljettuina 30.3.-13.4. Voit kuitenkin hoitaa kaikkia huutokauppoihin liittyviä asioita kanssamme puhelimitse ja sähköpostilla.


HUHTIKUUN HUUTOKAUPAT

Seuraavat huutokauppamme järjestetään tiistaina 7. ja keskiviikkona 8. päivä huhtikuuta, molempina päivinä klo 15 alkaen. Huutokauppa järjestetään suljetuin ovin, mutta siihen on mahdollisuus osallistua reaaliajassa kotisivuillamme LIVE:n kautta. Myös ennakkotarjousmahdollisuus toimii kuten aiemmin. Tässä huutokaupassa ei ole puhelinhuudoille alarajaa, joten voit halutessasi osallistua huutokauppaamme helposti myös puhelimitse. Huomaathan kuitenkin, että puhelinlinjoja per kohde on rajoitettu määrä. Varaa linja olemalla yhteydessä joko 09-6877990 tai 

[email protected]


NÄYTTÖ

Näyttö järjestetään tällä kertaa ainoastaan kotisivuillamme. Intendenttimme auttavat sinua mielellään, mikäli sinulla on kysyttävää esineistä. Voit myös pyytää lisäkuvia kohteista.


MAKSU JA LUNASTUS

Haluamme tehdä lunastuksesta asiakkaillemme helpon: toivomme mahdollisimman monen maksavan huutonsa etukäteen ennen lunastusta tilisiirron tai Svea/Maksuturva -sovelluksemme kautta. Sen löydät omilta Hagelstam -sivuiltasi kohdasta "Laskut". Lasku/tilisiirto lähetetään sinulle myös sähköpostitse huutokaupan jälkeen. Lunastus tapahtuu vallitsevia säädöksiä noudattaen osoitteessa Tehtaankatu 27, 8.-9.4. klo 11-17 (viisi asiakasta kerrallaan). 

Ilmoitathan ystävällisesti etukäteen, mikäli tulet noutamaan useampaa esinettä ja kohdetta, jossa on aikaa vievää pakattavaa. Säilytämme myös kohteita poikkeuksellisesti kuluitta sopimuksen mukaisesti. Lasku tulee kuitenkin suorittaa eräpäivään mennessä. Voit tiedustella meiltä myös kohteiden kuljetuksesta ja lähettämisestä.


Tiedustelut ja lisätiedot:

Toimitusjohtaja Joachim Borgström, 040-555 1334, [email protected]

09-68 77 990, [email protected]

Kevätterveisin, varovaisuutta noudattaen,

Hagelstam & Co15.3. 2020


TOIMITUSJOHTAJAN TERVEHDYS.


Hyvät asiakkaat!

Tämän hetkinen tilanne maailmassa on haastava, kohdatessamme maailmanlaajuisen terveydellisen uhan. Hagelstam & Co seuraa tarkasti THL:n suosituksia ja meille asiakkaiden sekä henkilökunnan hyvinvoinnin varmistaminen on tärkein asia.  Haluamme edelleen tarjota teille palvelujamme, samalla kun pidämme huolta siitä, että toimimme epidemian suhteen vaaditulla tavalla. 

Pyrimme palvelemaan teitä parhaamme mukaan ja tarjoamaan huutokauppoja ja arviointimahdollisuuksia niin netin välityksellä kuin henkilökohtaisestikin. Toimipisteemme Tehtaankadulla ovat avoinna normaalisti arkisin klo 11-17. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista.  Seuraavat huutokauppamme järjestetään huhtikuussa; kuukausihuutokaupat 7.-8.4. ja Classic, militaria ja numismatiikka -erikoishuutokauppa 23.4. Olethan yhteydessä meihin, tiedustellaksesi lisää myynti- ja arviointimahdollisuuksista. 

Tällä hetkellä käytännöllinen tapa osallistua huutokauppoihin on ennakkotarjouksilla, puhelimitse tai LIVE:nä kotisivuillamme. 

Huutokauppoihin liittyen autamme myös mielellämme erilaisten kuljetusvaihtoehtojen kanssa tänä haastavana aikana.

Toivotan kaikille hyvää kevättä!


Joachim Borgström
11.2.2020


HELENE SCHJERFBECKIN LAHJA SÄVELTÄJÄ ERKKI MELARTINILLE 


Hagelstam & Co:lla on ilo esitellä kevään Classic-huutokaupan helmi, yhden maailman rakastetuimman modernin taiteilijan, Helene Schjerfbeckin kuva kukkivasta omenapuusta. Schjerfbeckin tunnelmallinen ja tunnistettavan omalaatuinen maalaustyyli on hurmannut yleisön yhä uudelleen. Nyt myyntiin tuleva teos on aavistuksenomainen, herkkä esitys alkukesän maisemasta. Työssä hehkuvat vaaleat, pehmeät värisävyt, jotka sekoittuvat toisiinsa ja puuterimaiseen valoon, ja luovat vaikutelman lumoavasta hetkestä lämpimänä päivänä. Kukkiva omenapuu-teoksen toisella puolella on harjoitelma maalaukseen Halkopoika, joka kuvaa Hyvinkään naapurinpoikaa, Einari Sahrmania (Mäkinen?).


Helene Schjerfbeck maalasi teoksen 1910-luvulla, jolloin ilmaisuvoimainen, luonnosmainen tyyli oli alkanut kehittyä hänelle luontaiseksi kuvaamistavaksi.  Johtavan Schjerfbeck-tutkija Leena Ahtola-Moorhousen mukaan teos lähetettiin todennäköisesti taiteilijaa ihailleelle säveltäjä Erkki Melartinille ennen vuotta 1917. Melartin oli paria vuotta aikaisemmin toivonut saavansa jonkin luonnoksen Schjerfbeckiltä, ja luultavasti taiteilija oli jo 1915 lahjoittanut hänelle teoksen Nuori tyttö (Tutkielma kuvakudokseen).


Kukkiva omenapuu-teos tulee myyntiin kevään Classic-huutokaupassa, 5.3. 2020.

Lähtöhinta 100 000 euroa.6.2.2020


CLASSIC-HUUTOKAUPAN SISÄÄNJÄTTÖ MENEILLÄÄN NYT!


Hagelstam & Co'n Classic-huutokauppa on aina tuonut laadukkaita ja erityisen haluttuja esineitä suuren yleisön hankittavaksi. Tänä keväänä myyntiin tulee jälleen asiantuntijoidemme kuratoima kokonaisuus 1700-luvulta 1900-luvun alkuun saakka.  


Sisäänjättö huutokauppaan on parhaillaan menossa; viimeinen sisäänjättöpäivä on 14. helmikuuta, Tehtaankatu 27 & 36. Mikäli toivot kotikäyntiä, ole yhteydessä asiantuntijoihimme. Yhteystiedot löytyvät täältä


Asiakkaamme etsivät töitä mm. taiteilijoilta ja valmistajilta kuten Helene Schjerfbeck, Albert Edelfelt, Akseli Gallen-Kallela, Elin Danielson-Gambogi, Maria Wiik, Pekka Halonen, Hugo Simberg, Amélie Lundahl, Eero Järnefelt, Ellen Thesleff, veljekset von Wright, Ivan Aivazovsky, Konstantin Korovin, Konstantin Makovsky, Nikolai Makovsky, Valentin Serov, Ilya Repin, Alexey Bogoljubov, Petr Petrovich Vereschagin, Ivan Shishkin, Boris Kustodiev, Pavel Fedotov, Fabergé, Vladimir Morozov, Pavel Ovchinnikov, Ivan Khlebnikov, Paul Buhre.


Tervetuloa Hagelstamille, arvioituttamaan esineesi! Olemme myös tavattavissa Turussa 10.2. ja Vaasassa 10.-11.2. 
13.12.2019


VUODEN ENSIMMÄINEN MODERN-HUUTOKAUPPA TAMMIKUUSSA!


Järjestämme moderniin ja nykytaiteeseen ja muotoiluun keskittyvän 

Modern- huutokauppamme jälleen 23.1.2020

Huutokauppa tarjoaa myyntiin merkittäviä teoksia ja vaikuttavia esineitä 1900-luvun puolesta välistä nykyaikaan. 

Sisäänjättö huutokauppaan on meneillään. Vastaanotamme esineitä 3.1.2020 asti toimistollamme, osoitteissa Tehtaankatu 27 & 36, ja kotikäynneillä. Vastaamme myös sähköpostitse lähetettyihin kyselyihin ja arviointipyyntöihin. Asiantuntijamme löydät täältä.  

Kansainväliset asiakkaamme etsivät tällä hetkellä erityisesti teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Reidar Särestöniemi, Juhana Blomstedt, Max Salmi, Yrjö Saarinen, Ernst Mether-Borgström, Lars-Gunnar Nordström, Sam Vanni, Tove Jansson, Olli Lyytikäinen, Marika Mäkelä, Ilkka Lammi, Nanna Susi, Leena Luostarinen, Kain Tapper, Topi Ruotsalainen, Osmo Rauhala, Tommi Toija, Carolus Enckell, Nina Terno, Ahti Lavonen, Jarmo Mäkilä, Elina Brotherus, Sampsa Sarparanta, Jani Leinonen, Marjatta Tapiola, Samuli Heimonen, Pablo Picasso, Andy Warhol, Jasper Johns, Roy Lichtenstein, David Hockney ja Victor Vasarely.

Kiinnostavimmat muotoiljat ovat Tapio Wirkkala, Alvar Aalto, Birger Kaipiainen, Rut Bryk, Kaj Franck, Oiva Toikka, Timo Sarpaneva, Finn Juhl, Hans J. Wegner, Ilmari Tapiovaara, Paavo Tynell, Kyllikki Salmenhaara, Aune Siimes, Toini Muona, Michael Schilkin, Björn Weckström, Bertel Gardberg, Ritva Puotila, Dora Jung, Marianne Richter, Märta Måås-Fjetterström, Eero Saarinen, Josef Frank, Arne Jacobsen, Charles ja Ray Eames, Poul Henningsen, Gio Ponti, Gerrit Rietveld, Ludwig Mies van der Rohe, Marcel Breuer, Isamu Noguchi, Harry Bertoia, Poul Kjærholm, David Linley, Piero Lissoni ja Le Corbusier.
25.11.2019


HAGELSTAMILLA UUSI TOIMITUSJOHTAJA!


Hagelstam & Co:n uutena toimitusjohtajana on aloittanut marraskuussa 2019 taidealan kansainvälisesti tunnettu ammattilainen, asiantuntija ja keräilijä Joachim Borgström. 

Borgström on toiminut alalla melkein 25 vuotta, niin yrittäjänä kuin huutokauppa-asiantuntijanakin. Hän on ollut mukana Suomen suurimmissa taidemyynneissä ja kartuttanut tunnettuja kokoelmia. 
"On ilo tulla taloon, jolla on pitkät perinteet ja hyvä maine, sekä innostusta luoda uusia toimintatapoja", kertoo Borgström. "Huutokaupat taitavat olla veressäni, sillä olen koko elämäni ollut niiden kanssa tekemisissä, joko keräilijänä ja ostajana tai sitten asiantuntijana."

Joachim Borgström arvioi erityisesti suomalaista ja kansainvälistä taidetta, hopeaa, koruja ja huonekaluja. Voitte olla yhteydessä häneen [email protected] tai 040-555 1334 ja tiedustella myös kotikäyntiä. 25.11.2019 


HAGELSTAM 40 -JUHLAHUUTOKAUPPA MENESTYS! 


Hagelstam & Co järjesti lauantaina 23.11. 40-vuotisjuhlahuutokaupan, joka herätti huomattavaa kiinnostusta - ja huutokauppasali oli jälleen aivan täynnä ostajia. Laadukas taide, design ja arvoesineet sekä huonekalut kiinnostivat myös kansainvälisiä asiakkaita, jotka osallistuivat huutokauppaan niin online kuin puhelimessakin. 

Hagelstamin uutena toimitusjohtajana juuri aloittanut Joachim Borgström toimi meklarina ja kiitteli huutokaupan tunnelmaa. "Hagelstam tunnetaan tällä alalla erityisen ystävällisestä palvelusta, ja siitä, että me tarjoamme edelleen vasarahuutokauppamahdollisuuden. Oli hauskaa huomata, että juuri sitä asiakkaat haluavat."

Suomalaisen taiteen saavutetut myyntihinnat olivat hyviä, joka osoittaa, että kysyntää on edelleen tunnetuilla nimillä ja teoksilla, joilla on jo taustaa ja historiaa. Huutokaupan nousijoita olivat  mm. Reidar Särestöniemi, Vilho Lampi, Juhani Linnovaara, Ferdinand von Wright, Amélie Lundahl, Akseli Gallen-Kallela ja Pekka Halonen. Kansainvälisistä huippunimistä kiinnosti mm. vietnamilais-ranskalaisen taiteilijan Vu Cao Damin seesteinen tytönkuva, joka nousi huutokilpailun jälkeen reippaasti ja meni ulkomaiselle ostajalle.   

Henrik Wigströmin Fabergélle suunnittelema surukoru herätti niin ikään suurta kiinnostusta ostajissa kansainvälisesti. Koru päätyi lopulta yksityisen keräilijän kokoelmaan. 
 

Sydämelliset kiitoksemme kaikille asiakkaillemme 40 vuoden ajalta! 


17.11. 2019 


Hagelstamilla tavataan!


Tervetuloa Hagelstam 40 -Juhlahuutokaupan näyttöön keskiviikkona 20-11- klo 18, Tehtaankatu 36. Järjestämme asiakastilaisuuden, jossa keskustelemme taiteesta, laadusta ja taiteilijuudesta, Millainen on laadukas teos? Mitä esineeltä vaaditaan, että se kestää aikaa ja kiinnostaa yleisöä vielä vuosikymmentenkin jälkeen? Kuka on taiteilija? 


Keskustelemassa ovat Marjatta Sarpaneva ja J. O. Mallander.


Marjatta Sarpaneva on tunnettu muotoilijalegenda Timo Sarpanevan puolisona ja muusana, sekä pitkäaikaisena työtoverina. Marjatta Sarpaneva on uutterasti dokumentoinut taiteilijan elämää, suunnittelua tai työtapoja. Hänen ansiostaan myös muotoilun tekniikka ja vaativuus ovat tulleet tutuiksi suurelle yleisölle.


Taiteilija, muusikko ja kriitikko J. O. Mallander tunnetaan särmikkäästä ja rajoja rikkovasta tavasta lähestyä taidetta. Mallander on toiminut niin taidearvostelijana ja toimittajana kuin kansainvälisesti tunnettuna taiteentekijänäkin. Mallanderin teoksissa ovat läsnä mm. käsitteellisyys, itämainen mystiikka ja vapaudenkaipuu.


Tarjoilua.

Lisätietoja: [email protected] 


Hagelstam 40 -Juhlahuutokaupan katalogiin pääset tästä.11. 11.2019


HAGELSTAM & CO JUHLII MARRASKUUSSA!


Suomen vanhin huutokauppatalo Hagelstam & Co viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlaansa. Järjestämme sen kunniaksi lauantaina 23. 11.  juhlahuutokaupan, jossa on myynnissä suomalaista ja kansainvälistä taidetta, muotoilua ja arvoesineitä. 


Luettelo julkaistaan kotisivuillamme perjantaina 15.11. ja näyttö on avoinna 16.-22.11. osoitteessa Tehtaankatu 36, viikonloppuna klo 11-17 ja arkipäivisin klo 11-19.  Tervetuloa!


Hagelstam & Co perustettiin vuonna 1979, kun taiteen tuntija ja keräilijä Wenzel Hagelstam halusi tuoda Suomeen kansainvälisen huutokauppamallin. Maineemme luotettavimpana huutokauppatalona perustuu laajaan osaamiseemme, avoimuuteemme ja ystävälliseen palveluun. Haluamme aina keskittyä henkilökohtaiseen kohtaamiseen ja taata jokaiselle asiakkaallemme laadukkaan kokemuksen.   Palvelemme paitsi vanhempia keräilijöitä, myös uuden polven ostajia ja myyjiä, jotka haluavat tutustua taidemaailmaan. Myyntiprosenttimme on markkinoiden paras ja voimme aina tarjota parhaimman mahdollisen myyntikanavan.


Asiantuntevat intendenttimme löytävät juuri sinulle sopivan tavan myydä tai ostaa taidetta. Teemme kotikäyntejä sekä hoidamme niin vakuutus- kuin perunkirjoitusarviointejakin. Järjestämme suosittuja arviointipäiviämme ympäri Suomea. Autamme mielellämme myös isommissa kokonaisuuksissa. Hagelstam & Co'n intendentit laativat tarvittaessa myös kirjallisia arvioita ja dokumentointeja. Arvioimme esineet joko kuvien perusteella sähköpostitse tai postitse, paikan päällä toimistollamme tai kotikäynnillä. Avustamme myös museoita ja vakuutusyhtiöitä ja autamme yksityisten ja julkisten kokoelmien hallinnassa.

Ole meihin yhteydessä ja tiedustele lisää palveluistamme! 

Intendenttien yhteystiedot löytyvät täältä.

1. 11. 2019

TULE TAPAAMAAN MEITÄ TAMPEREELLA JA TURUSSA!


40-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi kierrämme Suomea arvioimassa esineitä. Asiantuntijamme ovat tavattavissa seuraavaksi Tampereella ja Turussa.  Etsimme jatkuviin huutokauppoihimme niin arvotaidetta, designia kuin sisustusesineitä ja huonekalujakin. Teemme mielellämme myös kotikäyntejä - ota meihin yhteyttä [email protected] tai 09-68 77990.


6.11. klo 11-14 TAMPERE, Café Milavida, Näsilinna.

7.11. klo 11-14 TURKU, Turun Taidemuseo, Aurakatu 26. 

Tervetuloa!


Arvioimme esineitä myös kuvien perusteella, joita voitte lähettää sähköpostitse suoraan asiantuntijoillemme. Yhteystiedot löytyvät tästä


Muistattehan rekisteröityä samalla uutiskirjeemme saajaksi. Näin kuulette ensimmäisenä ajankohtaisista tapahtumista ja julkaistavista luetteloista. 18.10.2019 


SYKSYN MILITARIA JA NUMISMATIIKKA-HUUTOKAUPASSA KEISARILLISEN HOVIN ARVOKKUUTTA JA SUOMALAISTA HISTORIAA!

Hagelstam & Co on jo vuosia tarjonnut militarian ja numismatiikan keräilijöille merkittäviä kohteita ja kokoelmia ja vakiinnuttanut asemansa Suomen parhaana keräilyesineiden tarjoajana. Nyt järjestämme jälleen torstaina 24.10.2019 erikoishuutokaupan, joka tarjoaa kiinnostavia historiallisia esineitä ja dokumentteja.

Myynnissä mm.

Luettelonro 1. 2 kpl Leninin kunniamerkkejä. Merkki myönnettiin Neuvostoliitossa huomattavista siviili- ja sotilasansioista valtion hyväksi. Merkit ovat nrot 315 618 (1958) ja 335 917 (1963). 4. tyyppi, alkuperäinen nauha, kunniamerkit kultaa, keskustat platinaa. Alkuperäinen kunniavihko. Hyvässä kunnossa, harvinainen kokonaisuus.

40. Pyhän Katariinan kunniamerkki.

Keisarillinen Venäjä. Albert Keibel, Keisarillinen hovihankkijan merkki. Hyvin säilynyt kunniamerkki 1800-luvun toiselta puoliskolta. Kultaa ja emalia. Erittäin hieno, myöhäinen ruusukenauha, jossa ritarikunnan motto. Keskusta, säteet ja kiinnitys koristeltu tyynyhiontaisilla ja ruusuhiontaisilla timanteilla. Kultasäteet erittäin hienostunutta filigraanitekniikkaa. Pyhän Katariinan figuuri käsinmaalatuista emalista. Osassa kivistä tinatut korjaukset ruusuhiontaisten timanttien ympärillä. Myöhäisempi, esillepanoa varten laitettu nauha. Tavallisia ohuita hiushalkeamia ja pientä lohkeamaa taustapuolen keskustassa. Muutoin hyvässä kunnossa.

Tiettävästi ensimmäinen Pyhän Katariinan kunniamerkki myynnissä Suomessa 10 vuoteen. Merkki on ollut yksityisessä suomalaisessa kokoelmassa 1970-luvun alkupuolelta asti. Aiempaa provenienssia ei ole toistaiseksi tiedossa. 

Massaspektrometritestit on tehty jokaisesta metalliosasta lokakuussa 2019.

41. Eversti Kustaa Erik Rautsuon kunniamerkit ja henkilökokonaisuus.

Yksi sodanaikaisen sotilastiedustelumme kärkimiehien jäämistöä. Kokonaisuuteen sisältyy ripa jossa VR2-39, SVR R, Vm1-18, Vs mm. neljällä soljella "Pohjanmaan vapautus/Savo/Karjalan rintama/Viipuri", Ts mm "Kenttäarmeija"-soljella, Js mm, HeimoS risti, Karj mm, PM mr "PM-soljella". Kotkaritarikunnan 1.lk risti huippukunnossa, alkuperäinen nauha lyhennetty kantoa varten. Rengas merkitty 900/21. Nauhavärilaatat VR2-39, SVR R, Vm1-18 ja Vs mm. Toisessa Saksan Kotkaritarikunnan 1.lk miekkoineen, Unkarin Pyhän Kruunun Ritarikunnan komentajamerkki, Ruotsin miekkaritarkikunnan 2.lk komentajamerkki. Dokumenttipuoleen kuuluvat kunniakirjat Saksan kotkaritarikunnan 1.lk, (alkuperäisellä kirjekuoreella, kansiolla ja stauuteilla). Vs mm, Karjalan muistomitalli + kanto-ohjeet, Ts mm "Kenttäarmeija" ja Heimosotaristi. Loput kunniakirjoista uupuuvat. 5 kpl Tasavallan presidentin ja Ylipäällikön päiväkäskyjä 1935 -1940, jossa Rautsuo mainitaan, nimityskirjoja jne. Lisäksi 15 kpl sodanaikaisia kuvia, mm. 4 kpl potrettikuvaa. Arvokkaasti säilytetty henkilökokonaisuus. Katso myös kohteet: 575 & 576.

46. Alikersantti Viljo Tursan yksikköranneke.

47. Lääkintäeverstiluutnantti, ylilääkäri Heikki Elias Nyyssölän kunniamerkkejä ja henkilökokonaisuus.

71. Hangon Suojeluskunnan joukko-osastomerkki 1918. Kokardin alkuperäinen neulakiinnitys vaihdettu ruuvikiinnitteiseksi. Harvinainen. Tiainen 6.1.7.

200. Salaneuvos Knut Furuhjelmin husaarisapeli.

804.-827. Venäläisiä kultarahoja.

901. Taaleri. 4 Daler S.M. 1716. Kupari, Kaarle XII, puhdistettu.

938. Seteli. Suomi 50 mk. Litt. A. Sarjanumero A0045313*, 00-01.


Näyttö on avoinna Tehtaankatu 36, 18.-23.10. 

Tervetuloa!

12. 10. 2019

TULE TAPAAMAAN HAGELSTAMILAISIA ARVIOINTIKIERTUEELLA!


Hagelstam & Co on Suomen vanhin edelleen kotimaisessa omistuksessa oleva taiteen, designin ja antiikkiesineiden huutokauppatalo. Tänä syksynä Hagelstam & Co juhlistaa 40-vuotista toimintaansa järjestämällä juhlahuutokaupan. Hagelstam on aina pohjannut toimintansa laadukkaille esineille, asiantuntemukselle ja ystävälliselle palvelulle. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista.


Sisäänjättö juhlahuutokauppaan on alkanut, ja asiantuntijamme ovat tavattavissa sekä toimistollamme että ympäri Suomea järjestettävillä arviointikiertueilla. Etsimme niin arvotaidetta, designia kuin sisustusesineitä ja huonekalujakin. Tulemme mielellämme luoksesi - ota meihin yhteyttä [email protected] tai 09-68 77990.


KUOPIOSSA vierailemme 17.-18.10.

Yleisölle avoinna oleva arviointitilaisuus järjestetään ainutlaatuisessa VB-valokuvakeskuksessa perjantaina 18.10. klo 10-14. Paikalla ovat intendenttimme Kasper Hagelstam ja Tuomas Rossi.

VAASASSA vieraillaan 22.-23.10. Arviointitilaisuus järjestetään Pohjanmaan museossa keskiviikkona 23.10. klo 10-14. Paikalla intendentit Kasper Hagelstam ja Tero Metsärinta.
Ajankohtaista

Ajankohtaista