26.10.2020

PALA SUOMALAISEN VALON HISTORIAA!
Hagelstam & Co:n syksyn Nordic Lights -valaisinhuutokauppa esittelee Paavo Tynellin suunnittelemat lumoavat seinälampetit. Rauman 1916 perustettu elokuvateatteri Titania tuhoutui talvisodassa helmikuussa 1940 ja uuteen Iso-Hannun elokuvateatterirakennukseen tilattiin valaisimet Tynelliltä ja Taito Oy:ltä. Tulos on uskomattoman mielikuvituksellinen; kiertyvin lehvin muodostetut lampetit, joissa on kauniit lasikuvut.  

Lisäksi myynnissä on mm. Lisa Johansson-Papen, Alvar Aallon, Ben af Schulténin ja Ilmari Tapiovaaran valaisimia.


Huutokaupan näyttö on avoinna Tehtaankatu 36:ssa, 23.-28.10., arkisin klo 11-19 ja viikonloppuna klo 11-17. Huutokauppa järjestetään torstaina 29.10., alkaen klo 15. 

Lue lisää kotisivuiltamme tai tiedustele 09- 6877 990 tai [email protected] . 
30.9.2020 

POHJOISEN VALON KAUNEUTTA HAGELSTAM & CO:LLA!

Pohjoinen valo on käsite; ainutlaatuinen ilmiö. Kesällä valo huuhtelee yli Suomen, eikä aurinko laske pohjoisessa. Talvella hämäryys kietoo koko maan ympäri ja asunnoissa loistaa ihmisen valmistama valo.  

Hagelstam & Co:n Nordic Lights-teemahuutokauppa esittelee valaisimia eri vuosikymmeniltä, tunnettujen muotoilijoiden töistä uudempiin nimiin. Kaikille on kuitenkin yhteistä erityisen hieno valaisun - valon - kohtaaminen ja sen muovaaminen yhä kiinnostavammaksi, kauniimmaksi ja vaikuttavammaksi. Muotoilun kautta on vangittu pohjoisen valo, joka on huikeampaa kuin missään muualla maailmassa. 

SInulla on nyt mahdollisuus jättää myyntiin valaisimia. Haemme kiinnostavia esineitä mm. Paavo Tynelliltä, Lisa-Johansson Papelta, Alvar Aallolta, Heikki Turuselta, Harri Koskiselta ja Eero Aarniolta. 

Ole yhteydessä asiantuntijoihimme ja tiedustele lisää myyntimahdollisuuksista.  

Huutokauppa järjestetään torstaina 29.10. 2020, alkaen klo 15. 
18.9.2020 

PERINTEIDEN YLITTÄJÄ CHADWICK MODERN + URBAN ARTISSA!
Brittiläisen kuvanveistäjä Lynn Russell Chadwickin (1914-2003) näkemys taiteesta oli hivenen mystillinen - hän uskoi taiteilijan voimaan löytää mielikuvituksellisesta tulkittavaa. Alunperin arkkitehdiksi opiskellut Chadwick vaikuttui Jacob Epsteinin teoksista ja ajautui enemmän kuvanveistoa kohti. Hänet palkittiin vuonna 1956 kansainvälisellä kuvanveistäjäpalkinnolla Venetsian biennaalissa, seitsemän muun nuoren brittiläisen veistäjän kanssa.  


Chadwick tuli tunnetuksi abstraktiin nojautuvasta ilmaisusta ja arkkitehtonisesta otteestaan. Teokset ovat usein pronssia tai muuta metallia ja niissä esitetyt hahmot ovat särmikkäitä ja vahvoja. Monumentaalisuus on läsnä, vaikka teoskoko olisi pieni.  Lynn Chadwickin teoksia löytyy mm. MoMan, Tate Galleryn ja Centre Georges Pompidoun kokoelmista. 


Syksyn Modern + Urban Art-huutokaupassa Hagelstam & Co:lla on nyt myynnissä kansainvälisesti merkittävän Chadwickin kiinnostava, kubismista muistuttava figuriini. Lähtöhinta 16 000 euroa. 

Katso esine luettelossa tästä .
14.9. 2020


NELJÄ ASKELTA KORUIHIN

1. Edelläkävijöiden rannekoru

Uskalla erottautua! Korut ovat mahdollisuutesi heijastaa persoonaasi ympärillesi. Rannekoru on henkilökohtainen valinta ja sillä voit viestittää itsellesi tärkeitä asioita. Rannekoru lepää myös valtimon päällä, joka kuljettaa verta sydämestä käteen - symboloiden sitä, kuinka sydämesi on yhteydessä tekoihisi.


2. Helmen uusi tuleminen

Himmeästi hohtava helmikoru on ollut kautta aikain kaunotarten suosiossa ja se kertoo kantajastaan kaiken. Venäjän tsaari Nikolai II antoi aikoinaan tyttärilleen syntymäpäivälahjaksi helmen, ja kun nämä tulivat täysi-ikäisiksi, oli heillä koossa kaunis helminauha. Muistathan myös, että helmet saavat hohteensa iholtasi. Mikäli unohdat käyttää niitä, nukahtavat helmesi sameiksi. Sinä siis olet aina olennainen osa helminauhaasi.


3. Timantit ovat ikuisia

Timantti symboloi puhtautta ja täydellisyyttä, ja sillä ajatellaan myös olevan hengellisiä voimia. Timanttia on usein pidetty avioparin keskinäisen rakkauden ja uskollisuuden merkkinä. Mutta timantin voi hankkia myös itselleen - koruna se on voittamaton ja ajaton.


4. Neiti Aika

Täydellisyyttä tavoitteleva, palkittu sveitsiläinen kellovalmistaja Baume & Mercier uskoo naisen ainutlaatuisuuteen. Heidän kelloissaan eleganssi on aina yhdistynyt innovatiiviseen muotoiluun. Naisellisessa rannekellossa on ajattomuutta ja samalla uniikki tyyli. Baume & Mercierin tuotanto on eettistä ja yritys on myös Responsible Jewellery Councilin jäsen.


Syyskuun kuukausihuutokaupassa nyt myynnissä kiinnostava valikoima koruja!

Koruluetteloon pääset tästä .
12.8.2020


KURKISTA NAIVISTIEN MAAILMAAN!
Ihanat, jännittävät, kummalliset naivistit! Hagelstam & Co:n elokuun huutokaupoissa on myynnissä kuratoitu kokonaisuus naivistitaiteilijoiden tunteikasta ja ilahduttavaa taidetta.


Vastareaktiona ylenpalttiselle estetisoinnille ja analyyttiselle taiteelle syntynyt naivismi on taidesuuntaus, jonka keskeisiä tekijöitä ovat myös itseoppineet taiteilijat. Ilmaisun aitous, rehellisyys ja yksinkertaisuus on naivismin kulmakiviä. Kuitenkin naivismi lähenee jo taidesuuntauksena surrealismia, kommentoidessaan todellisuutta fantasiamaisella tavalla. Naivistitaiteilijat ohittavat kuvakerronnan säännöt ja luovat rohkeasti taidetta, joka ilahduttaa. Ilmaisun rikkaus on usein ällistyttävän laajaa: naivismista jokainen katsoja löytää itselleen jotain.


Elokuussa Hagelstam & Co:n naivisteja ovat mm. Heikki Huotari, Veikko Sirén, Raija Nokkala, Pertti Ylinen, Jorma Turtiainen ja  Nikolai Lehto


Tule etsimään omasi ja ilahduta läheisiäsi satumaisella maailmalla! 
13.5. 2020


MODERNIN TAITEEN HUIPUT HAGELSTAM & CO:N KEVÄÄN MODERNISSA!
Hagelstam & Co:n kevään kansainvälinen Modern-huutokauppa järjestetään toukokuussa. Myynnissä on taidetta ja designia viideltä vuosikymmeneltä. Huutokauppamme tarjoaa harvinaisia teoksia, jotka ovat merkityksellisiä ja kiinnostavia kokoelmahankintoja. Näihin esineisiin kannattaa sijoittaa!

Huutokauppa järjestetään 19.5. alkaen klo 15, ja siihen on mahdollisuus osallistua salissa, reaaliajassa kotisivuillamme LIVE:n kautta tai puhelimitse. Vastaanotamme myös ennakkotarjouksia normaalisti.  Voitte varata puhelinlinjan olemalla yhteydessä joko 09-68 77990 tai [email protected]


Näyttö

Näyttö on avoinna osoitteessa Tehtaankatu 36, 13. -18.5., arkisin klo 11-19 ja viikonloppuna klo 11-17. Tervetuloa tutustumaan! Huomaattehan ystävällisesti, että tämän hetken rajoitusten mukaan näytössä voi olla korkeintaan viisi henkilöä samanaikaisesti. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa!

Intendenttimme auttavat mielellään, mikäli teillä on kysyttävää esineistä. Voitte myös pyytää lisäkuvia kohteista. 


Maksu ja lunastus

Voitte maksaa huutonne kätevästi etukäteen ennen lunastusta tilisiirron tai Svea/Maksuturva -sovelluksemme kautta. Sen löydätte omilta Hagelstam -sivuiltanne kohdasta "Laskut". Lasku/tilisiirto lähetetään myös sähköpostitse huutokaupan jälkeen. Lunastus tapahtuu vallitsevia säädöksiä noudattaen osoitteessa Tehtaankatu 27,  20. ja 22.5. klo 11-17 (viisi asiakasta kerrallaan). Ilmoitattehan ystävällisesti etukäteen, mikäli tulette noutamaan useampaa esinettä ja kohdetta, jossa on aikaa vievää pakattavaa. Säilytämme myös kohteita poikkeuksellisesti kuluitta sopimuksen mukaisesti. Lasku tulee kuitenkin suorittaa eräpäivään mennessä. Voitte kysyä meiltä myös kohteiden kuljetuksesta ja lähettämisestä.
25.4. 2020


TOUKOKUUN KUUKAUSIHUUTOKAUPPAMME(Göran Augustson, Sommitelma, lähtöhinta 500 euroa)


Seuraava huutokauppamme järjestetään tiistaina 5. ja keskiviikkona 6. päivä toukokuuta, molempina päivinä klo 15 alkaen. Huutokauppa järjestetään suljetuin ovin, mutta siihen on mahdollisuus osallistua reaaliajassa kotisivuillamme LIVE:n kautta. Myös ennakkotarjousmahdollisuus toimii kuten aiemmin. Tässä huutokaupassa ei ole puhelinhuudoille alarajaa, joten voit halutessasi osallistua huutokauppaamme helposti myös puhelimitse. Huomaathan kuitenkin, että puhelinlinjoja per kohde on rajoitettu määrä.  Varaa linja olemalla yhteydessä joko 09-68 77990 tai [email protected]


Näyttö

Näyttö järjestetään tällä kertaa ainoastaan kotisivuillamme. Intendenttimme auttavat sinua mielellään, mikäli sinulla on kysyttävää esineistä. Voit myös pyytää lisäkuvia kohteista. 


Maksu ja lunastus

Haluamme tehdä lunastuksesta asiakkaillemme helpon: toivomme mahdollisimman monen maksavan huutonsa etukäteen ennen lunastusta tilisiirron tai Svea/Maksuturva -sovelluksemme kautta. Sen löydät omilta Hagelstam -sivuiltasi kohdasta "Laskut". Lasku/tilisiirto lähetetään sinulle myös sähköpostitse huutokaupan jälkeen. Lunastus tapahtuu vallitsevia säädöksiä noudattaen osoitteessa Tehtaankatu 27,  6.-8.5. klo 11-17 (viisi asiakasta kerrallaan). Ilmoitathan ystävällisesti etukäteen, mikäli tulet noutamaan useampaa esinettä ja kohdetta, jossa on aikaa vievää pakattavaa. Säilytämme myös kohteita poikkeuksellisesti kuluitta sopimuksen mukaisesti. Lasku tulee kuitenkin suorittaa eräpäivään mennessä. Kysy meiltä myös kohteiden kuljetuksesta ja lähettämisestä.27.3. 2020


TOIMISTOMME OVAT SULJETTUNA 30.3.-13.4., MUTTA PALVELEMME TEITÄ PUHELIMITSE JA SÄHKÖPOSTITSE


Hagelstam & Co seuraa tarkasti Suomen hallituksen ja terveysviranomaisten suosituksia, ja haluamme huolehtia siitä, että toimintamme vastaa kaikkia tämän hetkisiä vaatimuksia. Työntekijöidemme ja asiakkaittemme turvallisuus on etusijalla. Olemme nyt ottaneet huomioon uudet säädökset, samoin kuin tarkentaneet vastuutamme kansainvälisen taidekaupan keskeisinä toimijoina. Vallitsevasta tilanteesta johtuen ovemme ovat suljettuina 30.3.-13.4. Voit kuitenkin hoitaa kaikkia huutokauppoihin liittyviä asioita kanssamme puhelimitse ja sähköpostilla.


ARVIOINNIT

Tällä hetkellä teemme arviointeja ensisijaisesti online-arviointipalvelumme kautta, [email protected]. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiantuntijoihimme; autamme sinua mielellämme parhaan arviointitavan löytymisessä. Yhteystiedot löytyvät täältä.


HUHTIKUUN HUUTOKAUPAT

Seuraavat huutokauppamme järjestetään tiistaina 7. ja keskiviikkona 8. päivä huhtikuuta, molempina päivinä klo 15 alkaen. Huutokauppa järjestetään suljetuin ovin, mutta siihen on mahdollisuus osallistua reaaliajassa kotisivuillamme LIVE:n kautta. Myös ennakkotarjousmahdollisuus toimii kuten aiemmin. Tässä huutokaupassa ei ole puhelinhuudoille alarajaa, joten voit halutessasi osallistua huutokauppaamme helposti myös puhelimitse. Huomaathan kuitenkin, että puhelinlinjoja per kohde on rajoitettu määrä. Varaa linja olemalla yhteydessä joko 09-6877990 tai [email protected].


NÄYTTÖ

Näyttö järjestetään tällä kertaa ainoastaan kotisivuillamme. Intendenttimme auttavat sinua mielellään, mikäli sinulla on kysyttävää esineistä. Voit myös pyytää lisäkuvia kohteista.


MAKSU JA LUNASTUS

Haluamme tehdä lunastuksesta asiakkaillemme helpon: toivomme mahdollisimman monen maksavan huutonsa etukäteen ennen lunastusta tilisiirron tai Svea/Maksuturva -sovelluksemme kautta. Sen löydät omilta Hagelstam -sivuiltasi kohdasta "Laskut". Lasku/tilisiirto lähetetään sinulle myös sähköpostitse huutokaupan jälkeen. Lunastus tapahtuu vallitsevia säädöksiä noudattaen osoitteessa Tehtaankatu 27, 8.-9.4. klo 11-17 (viisi asiakasta kerrallaan). 

Ilmoitathan ystävällisesti etukäteen, mikäli tulet noutamaan useampaa esinettä ja kohdetta, jossa on aikaa vievää pakattavaa. Säilytämme myös kohteita poikkeuksellisesti kuluitta sopimuksen mukaisesti. Lasku tulee kuitenkin suorittaa eräpäivään mennessä. Voit tiedustella meiltä myös kohteiden kuljetuksesta ja lähettämisestä.


Tiedustelut ja lisätiedot:

Toimitusjohtaja Joachim Borgström, 040-555 1334, [email protected]stam.fi

09-68 77 990, [email protected] .

Kevätterveisin, varovaisuutta noudattaen,

Hagelstam & Co

15.3. 2020


TOIMITUSJOHTAJAN TERVEHDYS.


Hyvät asiakkaat!

Tämän hetkinen tilanne maailmassa on haastava, kohdatessamme maailmanlaajuisen terveydellisen uhan. Hagelstam & Co seuraa tarkasti THL:n suosituksia ja meille asiakkaiden sekä henkilökunnan hyvinvoinnin varmistaminen on tärkein asia.  Haluamme edelleen tarjota teille palvelujamme, samalla kun pidämme huolta siitä, että toimimme epidemian suhteen vaaditulla tavalla. 

Pyrimme palvelemaan teitä parhaamme mukaan ja tarjoamaan huutokauppoja ja arviointimahdollisuuksia niin netin välityksellä kuin henkilökohtaisestikin. Toimipisteemme Tehtaankadulla ovat avoinna normaalisti arkisin klo 11-17. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista.  Seuraavat huutokauppamme järjestetään huhtikuussa; kuukausihuutokaupat 7.-8.4. ja Classic, militaria ja numismatiikka -erikoishuutokauppa 23.4. Olethan yhteydessä meihin, tiedustellaksesi lisää myynti- ja arviointimahdollisuuksista. 

Tällä hetkellä käytännöllinen tapa osallistua huutokauppoihin on ennakkotarjouksilla, puhelimitse tai LIVE:nä kotisivuillamme. 

Huutokauppoihin liittyen autamme myös mielellämme erilaisten kuljetusvaihtoehtojen kanssa tänä haastavana aikana.

Toivotan kaikille hyvää kevättä!


Joachim Borgström
11.2.2020


HELENE SCHJERFBECKIN LAHJA SÄVELTÄJÄ ERKKI MELARTINILLE 


Hagelstam & Co:lla on ilo esitellä kevään Classic-huutokaupan helmi, yhden maailman rakastetuimman modernin taiteilijan, Helene Schjerfbeckin kuva kukkivasta omenapuusta. Schjerfbeckin tunnelmallinen ja tunnistettavan omalaatuinen maalaustyyli on hurmannut yleisön yhä uudelleen. Nyt myyntiin tuleva teos on aavistuksenomainen, herkkä esitys alkukesän maisemasta. Työssä hehkuvat vaaleat, pehmeät värisävyt, jotka sekoittuvat toisiinsa ja puuterimaiseen valoon, ja luovat vaikutelman lumoavasta hetkestä lämpimänä päivänä. Kukkiva omenapuu-teoksen toisella puolella on harjoitelma maalaukseen Halkopoika, joka kuvaa Hyvinkään naapurinpoikaa, Einari Sahrmania (Mäkinen?).


Helene Schjerfbeck maalasi teoksen 1910-luvulla, jolloin ilmaisuvoimainen, luonnosmainen tyyli oli alkanut kehittyä hänelle luontaiseksi kuvaamistavaksi.  Johtavan Schjerfbeck-tutkija Leena Ahtola-Moorhousen mukaan teos lähetettiin todennäköisesti taiteilijaa ihailleelle säveltäjä Erkki Melartinille ennen vuotta 1917. Melartin oli paria vuotta aikaisemmin toivonut saavansa jonkin luonnoksen Schjerfbeckiltä, ja luultavasti taiteilija oli jo 1915 lahjoittanut hänelle teoksen Nuori tyttö (Tutkielma kuvakudokseen).


Kukkiva omenapuu-teos tulee myyntiin kevään Classic-huutokaupassa, 5.3. 2020.

Lähtöhinta 100 000 euroa.6.2.2020


CLASSIC-HUUTOKAUPAN SISÄÄNJÄTTÖ MENEILLÄÄN NYT!


Hagelstam & Co'n Classic-huutokauppa on aina tuonut laadukkaita ja erityisen haluttuja esineitä suuren yleisön hankittavaksi. Tänä keväänä myyntiin tulee jälleen asiantuntijoidemme kuratoima kokonaisuus 1700-luvulta 1900-luvun alkuun saakka.  


Sisäänjättö huutokauppaan on parhaillaan menossa; viimeinen sisäänjättöpäivä on 14. helmikuuta, Tehtaankatu 27 & 36. Mikäli toivot kotikäyntiä, ole yhteydessä asiantuntijoihimme. Yhteystiedot löytyvät täältä


Asiakkaamme etsivät töitä mm. taiteilijoilta ja valmistajilta kuten Helene Schjerfbeck, Albert Edelfelt, Akseli Gallen-Kallela, Elin Danielson-Gambogi, Maria Wiik, Pekka Halonen, Hugo Simberg, Amélie Lundahl, Eero Järnefelt, Ellen Thesleff, veljekset von Wright, Ivan Aivazovsky, Konstantin Korovin, Konstantin Makovsky, Nikolai Makovsky, Valentin Serov, Ilya Repin, Alexey Bogoljubov, Petr Petrovich Vereschagin, Ivan Shishkin, Boris Kustodiev, Pavel Fedotov, Fabergé, Vladimir Morozov, Pavel Ovchinnikov, Ivan Khlebnikov, Paul Buhre.


Tervetuloa Hagelstamille, arvioituttamaan esineesi! Olemme myös tavattavissa Turussa 10.2. ja Vaasassa 10.-11.2. 
13.12.2019


VUODEN ENSIMMÄINEN MODERN-HUUTOKAUPPA TAMMIKUUSSA!


Järjestämme moderniin ja nykytaiteeseen ja muotoiluun keskittyvän Modern- huutokauppamme jälleen 23.1.2020Huutokauppa tarjoaa myyntiin merkittäviä teoksia ja vaikuttavia esineitä 1900-luvun puolesta välistä nykyaikaan. 

Sisäänjättö huutokauppaan on meneillään. Vastaanotamme esineitä 3.1.2020 asti toimistollamme, osoitteissa Tehtaankatu 27 & 36, ja kotikäynneillä. Vastaamme myös sähköpostitse lähetettyihin kyselyihin ja arviointipyyntöihin. Asiantuntijamme löydät täältä.  

Kansainväliset asiakkaamme etsivät tällä hetkellä erityisesti teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Reidar Särestöniemi, Juhana Blomstedt, Max Salmi, Yrjö Saarinen, Ernst Mether-Borgström, Lars-Gunnar Nordström, Sam Vanni, Tove Jansson, Olli Lyytikäinen, Marika Mäkelä, Ilkka Lammi, Nanna Susi, Leena Luostarinen, Kain Tapper, Topi Ruotsalainen, Osmo Rauhala, Tommi Toija, Carolus Enckell, Nina Terno, Ahti Lavonen, Jarmo Mäkilä, Elina Brotherus, Sampsa Sarparanta, Jani Leinonen, Marjatta Tapiola, Samuli Heimonen, Pablo Picasso, Andy Warhol, Jasper Johns, Roy Lichtenstein, David Hockney ja Victor Vasarely.

Kiinnostavimmat muotoiljat ovat Tapio Wirkkala, Alvar Aalto, Birger Kaipiainen, Rut Bryk, Kaj Franck, Oiva Toikka, Timo Sarpaneva, Finn Juhl, Hans J. Wegner, Ilmari Tapiovaara, Paavo Tynell, Kyllikki Salmenhaara, Aune Siimes, Toini Muona, Michael Schilkin, Björn Weckström, Bertel Gardberg, Ritva Puotila, Dora Jung, Marianne Richter, Märta Måås-Fjetterström, Eero Saarinen, Josef Frank, Arne Jacobsen, Charles ja Ray Eames, Poul Henningsen, Gio Ponti, Gerrit Rietveld, Ludwig Mies van der Rohe, Marcel Breuer, Isamu Noguchi, Harry Bertoia, Poul Kjærholm, David Linley, Piero Lissoni ja Le Corbusier.
25.11.2019


HAGELSTAMILLA UUSI TOIMITUSJOHTAJA!


Hagelstam & Co:n uutena toimitusjohtajana on aloittanut marraskuussa 2019 taidealan kansainvälisesti tunnettu ammattilainen, asiantuntija ja keräilijä Joachim Borgström. 

Borgström on toiminut alalla melkein 25 vuotta, niin yrittäjänä kuin huutokauppa-asiantuntijanakin. Hän on ollut mukana Suomen suurimmissa taidemyynneissä ja kartuttanut tunnettuja kokoelmia. 
"On ilo tulla taloon, jolla on pitkät perinteet ja hyvä maine, sekä innostusta luoda uusia toimintatapoja", kertoo Borgström. "Huutokaupat taitavat olla veressäni, sillä olen koko elämäni ollut niiden kanssa tekemisissä, joko keräilijänä ja ostajana tai sitten asiantuntijana."

Joachim Borgström arvioi erityisesti suomalaista ja kansainvälistä taidetta, hopeaa, koruja ja huonekaluja. Voitte olla yhteydessä häneen [email protected] tai 040-555 1334 ja tiedustella myös kotikäyntiä. 25.11.2019 


HAGELSTAM 40 -JUHLAHUUTOKAUPPA MENESTYS! 


Hagelstam & Co järjesti lauantaina 23.11. 40-vuotisjuhlahuutokaupan, joka herätti huomattavaa kiinnostusta - ja huutokauppasali oli jälleen aivan täynnä ostajia. Laadukas taide, design ja arvoesineet sekä huonekalut kiinnostivat myös kansainvälisiä asiakkaita, jotka osallistuivat huutokauppaan niin online kuin puhelimessakin. 

Hagelstamin uutena toimitusjohtajana juuri aloittanut Joachim Borgström toimi meklarina ja kiitteli huutokaupan tunnelmaa. "Hagelstam tunnetaan tällä alalla erityisen ystävällisestä palvelusta, ja siitä, että me tarjoamme edelleen vasarahuutokauppamahdollisuuden. Oli hauskaa huomata, että juuri sitä asiakkaat haluavat."

Suomalaisen taiteen saavutetut myyntihinnat olivat hyviä, joka osoittaa, että kysyntää on edelleen tunnetuilla nimillä ja teoksilla, joilla on jo taustaa ja historiaa. Huutokaupan nousijoita olivat  mm. Reidar Särestöniemi, Vilho Lampi, Juhani Linnovaara, Ferdinand von Wright, Amélie Lundahl, Akseli Gallen-Kallela ja Pekka Halonen. Kansainvälisistä huippunimistä kiinnosti mm. vietnamilais-ranskalaisen taiteilijan Vu Cao Damin seesteinen tytönkuva, joka nousi huutokilpailun jälkeen reippaasti ja meni ulkomaiselle ostajalle.   

Henrik Wigströmin Fabergélle suunnittelema surukoru herätti niin ikään suurta kiinnostusta ostajissa kansainvälisesti. Koru päätyi lopulta yksityisen keräilijän kokoelmaan. 
 

Sydämelliset kiitoksemme kaikille asiakkaillemme 40 vuoden ajalta! 
17.11. 2019 


Hagelstamilla tavataan!


Tervetuloa Hagelstam 40 -Juhlahuutokaupan näyttöön keskiviikkona 20-11- klo 18, Tehtaankatu 36. Järjestämme asiakastilaisuuden, jossa keskustelemme taiteesta, laadusta ja taiteilijuudesta, Millainen on laadukas teos? Mitä esineeltä vaaditaan, että se kestää aikaa ja kiinnostaa yleisöä vielä vuosikymmentenkin jälkeen? Kuka on taiteilija? 


Keskustelemassa ovat Marjatta Sarpaneva ja J. O. Mallander.


Marjatta Sarpaneva on tunnettu muotoilijalegenda Timo Sarpanevan puolisona ja muusana, sekä pitkäaikaisena työtoverina. Marjatta Sarpaneva on uutterasti dokumentoinut taiteilijan elämää, suunnittelua tai työtapoja. Hänen ansiostaan myös muotoilun tekniikka ja vaativuus ovat tulleet tutuiksi suurelle yleisölle.


Taiteilija, muusikko ja kriitikko J. O. Mallander tunnetaan särmikkäästä ja rajoja rikkovasta tavasta lähestyä taidetta. Mallander on toiminut niin taidearvostelijana ja toimittajana kuin kansainvälisesti tunnettuna taiteentekijänäkin. Mallanderin teoksissa ovat läsnä mm. käsitteellisyys, itämainen mystiikka ja vapaudenkaipuu.


Tarjoilua.

Lisätietoja: [email protected] 


Hagelstam 40 -Juhlahuutokaupan katalogiin pääset tästä.11. 11.2019


HAGELSTAM & CO JUHLII MARRASKUUSSA!


Suomen vanhin huutokauppatalo Hagelstam & Co viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlaansa. Järjestämme sen kunniaksi lauantaina 23. 11.  juhlahuutokaupan, jossa on myynnissä suomalaista ja kansainvälistä taidetta, muotoilua ja arvoesineitä. 


Luettelo julkaistaan kotisivuillamme perjantaina 15.11. ja näyttö on avoinna 16.-22.11. osoitteessa Tehtaankatu 36, viikonloppuna klo 11-17 ja arkipäivisin klo 11-19.  Tervetuloa!


Hagelstam & Co perustettiin vuonna 1979, kun taiteen tuntija ja keräilijä Wenzel Hagelstam halusi tuoda Suomeen kansainvälisen huutokauppamallin. Maineemme luotettavimpana huutokauppatalona perustuu laajaan osaamiseemme, avoimuuteemme ja ystävälliseen palveluun. Haluamme aina keskittyä henkilökohtaiseen kohtaamiseen ja taata jokaiselle asiakkaallemme laadukkaan kokemuksen.   Palvelemme paitsi vanhempia keräilijöitä, myös uuden polven ostajia ja myyjiä, jotka haluavat tutustua taidemaailmaan. Myyntiprosenttimme on markkinoiden paras ja voimme aina tarjota parhaimman mahdollisen myyntikanavan.


Asiantuntevat intendenttimme löytävät juuri sinulle sopivan tavan myydä tai ostaa taidetta. Teemme kotikäyntejä sekä hoidamme niin vakuutus- kuin perunkirjoitusarviointejakin. Järjestämme suosittuja arviointipäiviämme ympäri Suomea. Autamme mielellämme myös isommissa kokonaisuuksissa. Hagelstam & Co'n intendentit laativat tarvittaessa myös kirjallisia arvioita ja dokumentointeja. Arvioimme esineet joko kuvien perusteella sähköpostitse tai postitse, paikan päällä toimistollamme tai kotikäynnillä. Avustamme myös museoita ja vakuutusyhtiöitä ja autamme yksityisten ja julkisten kokoelmien hallinnassa.

Ole meihin yhteydessä ja tiedustele lisää palveluistamme! 

Intendenttien yhteystiedot löytyvät täältä.

1. 11. 2019

TULE TAPAAMAAN MEITÄ TAMPEREELLA JA TURUSSA!


40-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi kierrämme Suomea arvioimassa esineitä. Asiantuntijamme ovat tavattavissa seuraavaksi Tampereella ja Turussa.  Etsimme jatkuviin huutokauppoihimme niin arvotaidetta, designia kuin sisustusesineitä ja huonekalujakin. Teemme mielellämme myös kotikäyntejä - ota meihin yhteyttä [email protected] tai 09-68 77990.


6.11. klo 11-14 TAMPERE, Café Milavida, Näsilinna.

7.11. klo 11-14 TURKU, Turun Taidemuseo, Aurakatu 26. 

Tervetuloa!


Arvioimme esineitä myös kuvien perusteella, joita voitte lähettää sähköpostitse suoraan asiantuntijoillemme. Yhteystiedot löytyvät tästä


Muistattehan rekisteröityä samalla uutiskirjeemme saajaksi. Näin kuulette ensimmäisenä ajankohtaisista tapahtumista ja julkaistavista luetteloista. 18.10.2019 


SYKSYN MILITARIA JA NUMISMATIIKKA-HUUTOKAUPASSA KEISARILLISEN HOVIN ARVOKKUUTTA JA SUOMALAISTA HISTORIAA!

Hagelstam & Co on jo vuosia tarjonnut militarian ja numismatiikan keräilijöille merkittäviä kohteita ja kokoelmia ja vakiinnuttanut asemansa Suomen parhaana keräilyesineiden tarjoajana. Nyt järjestämme jälleen torstaina 24.10.2019 erikoishuutokaupan, joka tarjoaa kiinnostavia historiallisia esineitä ja dokumentteja.

Myynnissä mm.

Luettelonro 1. 2 kpl Leninin kunniamerkkejä. Merkki myönnettiin Neuvostoliitossa huomattavista siviili- ja sotilasansioista valtion hyväksi. Merkit ovat nrot 315 618 (1958) ja 335 917 (1963). 4. tyyppi, alkuperäinen nauha, kunniamerkit kultaa, keskustat platinaa. Alkuperäinen kunniavihko. Hyvässä kunnossa, harvinainen kokonaisuus.

40. Pyhän Katariinan kunniamerkki.

Keisarillinen Venäjä. Albert Keibel, Keisarillinen hovihankkijan merkki. Hyvin säilynyt kunniamerkki 1800-luvun toiselta puoliskolta. Kultaa ja emalia. Erittäin hieno, myöhäinen ruusukenauha, jossa ritarikunnan motto. Keskusta, säteet ja kiinnitys koristeltu tyynyhiontaisilla ja ruusuhiontaisilla timanteilla. Kultasäteet erittäin hienostunutta filigraanitekniikkaa. Pyhän Katariinan figuuri käsinmaalatuista emalista. Osassa kivistä tinatut korjaukset ruusuhiontaisten timanttien ympärillä. Myöhäisempi, esillepanoa varten laitettu nauha. Tavallisia ohuita hiushalkeamia ja pientä lohkeamaa taustapuolen keskustassa. Muutoin hyvässä kunnossa.

Tiettävästi ensimmäinen Pyhän Katariinan kunniamerkki myynnissä Suomessa 10 vuoteen. Merkki on ollut yksityisessä suomalaisessa kokoelmassa 1970-luvun alkupuolelta asti. Aiempaa provenienssia ei ole toistaiseksi tiedossa. 

Massaspektrometritestit on tehty jokaisesta metalliosasta lokakuussa 2019.

41. Eversti Kustaa Erik Rautsuon kunniamerkit ja henkilökokonaisuus.

Yksi sodanaikaisen sotilastiedustelumme kärkimiehien jäämistöä. Kokonaisuuteen sisältyy ripa jossa VR2-39, SVR R, Vm1-18, Vs mm. neljällä soljella "Pohjanmaan vapautus/Savo/Karjalan rintama/Viipuri", Ts mm "Kenttäarmeija"-soljella, Js mm, HeimoS risti, Karj mm, PM mr "PM-soljella". Kotkaritarikunnan 1.lk risti huippukunnossa, alkuperäinen nauha lyhennetty kantoa varten. Rengas merkitty 900/21. Nauhavärilaatat VR2-39, SVR R, Vm1-18 ja Vs mm. Toisessa Saksan Kotkaritarikunnan 1.lk miekkoineen, Unkarin Pyhän Kruunun Ritarikunnan komentajamerkki, Ruotsin miekkaritarkikunnan 2.lk komentajamerkki. Dokumenttipuoleen kuuluvat kunniakirjat Saksan kotkaritarikunnan 1.lk, (alkuperäisellä kirjekuoreella, kansiolla ja stauuteilla). Vs mm, Karjalan muistomitalli + kanto-ohjeet, Ts mm "Kenttäarmeija" ja Heimosotaristi. Loput kunniakirjoista uupuuvat. 5 kpl Tasavallan presidentin ja Ylipäällikön päiväkäskyjä 1935 -1940, jossa Rautsuo mainitaan, nimityskirjoja jne. Lisäksi 15 kpl sodanaikaisia kuvia, mm. 4 kpl potrettikuvaa. Arvokkaasti säilytetty henkilökokonaisuus. Katso myös kohteet: 575 & 576.

46. Alikersantti Viljo Tursan yksikköranneke.

47. Lääkintäeverstiluutnantti, ylilääkäri Heikki Elias Nyyssölän kunniamerkkejä ja henkilökokonaisuus.

71. Hangon Suojeluskunnan joukko-osastomerkki 1918. Kokardin alkuperäinen neulakiinnitys vaihdettu ruuvikiinnitteiseksi. Harvinainen. Tiainen 6.1.7.

200. Salaneuvos Knut Furuhjelmin husaarisapeli.

804.-827. Venäläisiä kultarahoja.

901. Taaleri. 4 Daler S.M. 1716. Kupari, Kaarle XII, puhdistettu.

938. Seteli. Suomi 50 mk. Litt. A. Sarjanumero A0045313*, 00-01.


Näyttö on avoinna Tehtaankatu 36, 18.-23.10. 

Tervetuloa!

12. 10. 2019

TULE TAPAAMAAN HAGELSTAMILAISIA ARVIOINTIKIERTUEELLA!


Hagelstam & Co on Suomen vanhin edelleen kotimaisessa omistuksessa oleva taiteen, designin ja antiikkiesineiden huutokauppatalo. Tänä syksynä Hagelstam & Co juhlistaa 40-vuotista toimintaansa järjestämällä juhlahuutokaupan. Hagelstam on aina pohjannut toimintansa laadukkaille esineille, asiantuntemukselle ja ystävälliselle palvelulle. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista.


Sisäänjättö juhlahuutokauppaan on alkanut, ja asiantuntijamme ovat tavattavissa sekä toimistollamme että ympäri Suomea järjestettävillä arviointikiertueilla. Etsimme niin arvotaidetta, designia kuin sisustusesineitä ja huonekalujakin. Tulemme mielellämme luoksesi - ota meihin yhteyttä [email protected] tai 09-68 77990.


KUOPIOSSA vierailemme 17.-18.10.

Yleisölle avoinna oleva arviointitilaisuus järjestetään ainutlaatuisessa VB-valokuvakeskuksessa perjantaina 18.10. klo 10-14. Paikalla ovat intendenttimme Kasper Hagelstam ja Tuomas Rossi.

VAASASSA vieraillaan 22.-23.10. Arviointitilaisuus järjestetään Pohjanmaan museossa keskiviikkona 23.10. klo 10-14. Paikalla intendentit Kasper Hagelstam ja Tero Metsärinta.


2.1.2019

Arviointikiertue 2019!


Etsimme muun muassa suomalaista ja ulkomaalaista taidetta, suomalaista design lasia, taidekeramiikkaa, hopeaa ja koruja. Kotikäyntipyynnöt esinetietoineen ja kuvineen voit lähettää osoitteeseen: [email protected]. Ilmoitathan myös paikkakuntasi.


7.-8.5.2019 Vaasa

       - 7.5. Arviointitilaisuus Pohjanmaan museossa klo 12-16.

          Vapaa pääsy ja maksuton arviointi!

       - Kotikäyntejä 7.5 & 8.5 (lähetä pyyntö kuvineen osoitteeseen

          [email protected])


14.-15.3.2019 Sipoo, Porvoo ja Loviisa

9.-10.1.2019 Kouvola, Kotka, Lappeenranta ja Imatra


Lisätietoja:

Tuomas Rossi, [email protected] / 040-6798 613

Tero Metsärinta [email protected] / 040-6798 611


Jos emme ennätä tällä kertaa luoksesi, olet tervetullut tuomaan arvioitavasi toimistollemme tai lähettämään arviointipyynnön [email protected] Arviointi on maksuton.20.11.2018

Kaunis esine voi olla myös sijoitus

Arvioitsijamme Kasper Hagelstam kertoo miltä huutokauppa-ala tällä hetkellä näyttää, lue koko artikkeli osoitteessa Helsingin Sanomien Sijoitus lehdessä tästä.

Arvioi esineesi meillä! Lähetä kuvia osoitteeseen [email protected] tai tule käymään. Löydät meidät Tehtaankatu 27 & 36, 00150 Helsinki. Tervetuloa!
25.10.2018.

Arvonta suoritettu - kiitos kaikille osallistujille!
Voita liput Pienen merenneidon lumoavaan satumaailmaan!


Jos et jo keräile posliinia ja ihanan ilmeikkäitä posliinifiguureja, nyt olisi oiva tilaisuus aloittaa! Huuda pieni tai iso aarre itsellesi huomenna torstaina, ja voit voittaa liput Kansallisbaletin upeaan, sadunhohtoiseen ja tunteita koskettavaan Pieni merenneito -balettiin!

Huutokauppaluettelostamme löytyy paljon hurmaavia posliinifiguureja, myös Royal Copenhagenin valmistamia hahmoja suoraan H.C. Andersenin saduista, kuten pieni merenneito, keisari ja satakieli, keisarin uudet vaatteet ja jopa satusetä Andersenia itseään kuvaava figuuri.

P.S. Voittaja arvotaan posliinihuutokaupasta ostaneiden kesken - voittaja saa kaksi aikuisten lippua permantopaikoille to 24.1., ti 29.1. tai ke 6.2. 2019 klo 19 esitykseen. Baletissa on Kenneth Greven koreografia ja Tuomas Kantelisen musiikki. Voittajalle ilmoitetaan sähköpostitse 26.10.

Mikäli arpaonni ei tällä kertaa suosisi, lippuja ihanaan Pieni merenneito -balettiin saa onneksi vielä Kansallisoopperan ja -baletin lipunmyynnistä!Hagelstamin asiantuntijat arvioivat Tampereella


Asiantuntijamme Wenzel Hagelstam ja Tero Metsärinta vierailevat Tampereen kauppahallissa ke 17.10.2018 klo 11-15. Tuo arvioitavaksi oman kotisi design-aarre tai antiikkinen esine. Arviointi on veloituksetta.

Voit myös lähettää arviointipyyntöjä sähköpostitse [email protected] tai tulla käymään toimistollamme Tehtaankatu 27:ssa ja 36:ssa (00150 HKI). 

Olemme avoinna ma-pe klo 11-17.


Tervetuloa!Hagelstam & Co uusii aukioloaikansa!

1.10.2018 alkaen huomioittehan ystävällisesti että toimistomme (Tehtaankatu 27 & 36, Helsinki) on arkisin avoinna klo 11-17. Olemme kuitenkin tavoitettavissa puhelimitse klo 9 alkaen. Arviointiasioissa olethan yhteydessä asiakaspalveluumme sopiaksesi arviointiajan joko 09-6877 990 tai [email protected]. Muut ajat sopimuksen mukaan.


Näytön aukioloajat löydät Huutokaupat osiosta ja kohteiden lunastusajat kohdasta Lunastus. Tervetuloa!

Arviointipäivät 9.8. & 21.8.!

Klassisen taiteen, arvoesineiden ja designin arviointipäivät järjestetään jälleen Tehtaankadulla torstaina 9.8. klo 10-18 ja tiistaina 21.8. klo 10-18.  Voit tuoda meille arvioitavaksi minkä tahansa aarteen, oli se suurenmoista muotoilua tai klassista tai modernia taidetta.

Asiantuntijoina toimivat Kasper Hagelstam, Mikael Schnitt ja Jaakko Nieminen. Arviointi on maksuton. Tervetuloa! 


Hagelstam & Co 

Tehtaankatu 36 A

00150 Helsinki


Jos et pääse arviointitilaisuuteen voit tuoda esineesi arvioitavaksi jokin toinen arkipäivä! Olemme arkisin avoinna klo 9-17. Ajanvaraukset: 09-6877990 / 09-6877610. Arviointi on maksuton.


Tervetuloa!


Tilaa meidät kotiisi!  Voit tilata kotikäynnin (pääkaupunkiseudulla) osoitteessa [email protected] tai lähettää arviointipyynnön  [email protected]. Lisätietoa miten myyt löydät täältä.


Ajankohtaista

Ajankohtaista