Näin vasarahuutokauppa toimii

Hagelstamin vasarahuutokaupat tarkoittavat, että esineet huutokaupataan fyysisessä huutokaupassa joko toimipisteessämme Tehtaankatu 27:ssä tai 36:ssa, tai muussa ilmoittamassamme paikassa.

Noin viikkoa ennen huutokauppaa esineet ovat nähtävillä ilmoittamassamme toimipisteessä ja kotisivuillamme vasarahuutokaupat otsikon alla.

Huutokauppaan tulevat esineet on luetteloitu esinekategorioittain. Vasarahuutokaupan alkamisaika on  esillä luettelon yhteydessä ja esineet myydään luettelon mukaisessa järjestyksessä.

Vasarahuutokauppaan tulevista esineistä voi tehdä tarjouksia seuraavin eri tavoin:

1. Tarjoaminen salissa

Huutokaupan aikana tarjotaan salissa  huutonumeron avulla. Henkilökohtaisen huutonumeron voit lunastaa ennen huutokaupan alkua tai huutokaupan aikana henkilökunnalta. Nostamalla huutonumeroa annetaan huutokaupan meklarille merkki ostohalusta. Kun merkki annetaan, meklari korottaa hintaa noin 10% edellisestä tarjouksesta. Tällä periaatteella jatketaan, kunnes jäljellä on vain yksi tarjoaja.  

2.  Tarjoaminen puhelimitse

Mikäli haluat tarjota esineestä puhelimitse, ole yhteydessä meihin joko sähköpostitse, puhelimitse tai tule käymään toimistollamme viimeistään edeltävänä päivänä klo. 16.00 mennessä. Huomaathan ystävällisesti, mikäli lähtöhinta on alle 200 euroa sitoudut maksamaan 200 euroa esineestä. Tämä koskee kaikkia huutokauppoja.

3.  Kirjallinen ennakkotarjous

Kun luettelo on julkaistu voit tehdä tehdä kohteesta kirjallisen ennakkotarjouksen viimeistään huutokauppapäivänä klo 12 mennessä toimistollamme erillisellä lomakkeella.  Tarjous on korkein hinta, jonka olet valmis maksamaan esineestä (ilman huutomaksuja ja muita kuluja). Tarjouksesi kilpailee muiden tarjoajien kanssa niin kauan kuin se ylittää muiden tarjoukset. On hyvä huomata, että vasarahinta voi jäädä annettua ennakkotarjousta matalammaksi. Ennakkotarjouksen jättäminen ei siis välttämättä tarkoita sitä, että tarjouksen antaja joutuu ostamaan kohteen juuri ennakkotarjouksensa suuruisella summalla. Huutokaupan aikana huutokaupan sihteeri huolehtii ennakkotarjouksestasi.

4. Internet -ennakkotarjous

Kun luettelo on julkaistu, voit antaa ennakkotarjouksia internetissä kotisivullamme www.hagelstam.fi. Voit antaa tarjouksia internetissä aina vasarahuutokaupan alkupäivään asti. Voit myös seurata muiden antamia tarjouksia (kuitenkaan näkemättä kuka on tarjonnut mitä). Kun tarjousmahdollisuus internetissä päättyy jatkuu huutokauppa vasarahuutokauppana ja mahdolliset korkeimmat tarjouksesi siirtyvät asiakaspalvelullemme, joka käsittelee tarjouksesi vasarahuutokaupan aikana. Asiakaspalvelumme tarjoaa puolestasi aina maksimitarjoukseesi saakka, mutta aina minimikorotuksella. Hagelstam & Co ei vastaa internet-tarjousten mahdollisista teknisistä haasteista (verkkokeskeytyksiä, häiriöitä, hidastuksia jne.) eikä siten vastaa tarjouksen mahdollisesta läpimenosta. 

Ystävällisesti huomioi, että tarjouksen teko internetissä vaatii rekisteröinnin kotisivullamme (tee se tästä),

5. Hagelstam LIVE–tarjous

Kun vasarahuutokauppa on alkanut voit osallistua siihen reaaliajassa internetissä käyttäen Hagelstam LIVE-palvelua. Rekisteröidyttyäsi kotisivullamme (tee se tästä) voit seurata vasarahuutokauppaa äänen ja kuvan kera internetissä ja tehdä tarjouksia reaaliajassa. Hagelstam & Co ei vastaa LIVE-tarjousten mahdollisista teknisistä haasteista (verkkokeskeytyksiä, häiriöitä, hidastuksia jne.) eikä siten vastaa tarjouksen mahdollisesta läpimenosta.

Minun Hagelstam -sivulta voit  nähdä antamasi ennakkotarjoukset. Vasarahinnat päivittyvät huutokaupan aikana kotisivujen luetteloon.