Ennakkotarjous

Ennakkotarjouksen voi jättää jos on estynyt osallistumaan huutokauppaan paikan päällä. Ennakkotarjouksia voi tehdä rekisteröitynä asiakkaana joko kotisivuillamme (www.hagelstam.fi) tai Hagelstamin toimistoilla Bulevardilla tai Tehtaankadulla. Ennakkotarjous on korkein hinta, jonka huutaja on valmis maksamaan teoksesta. Tämä summa voi myös olla annettua lähtöhintaa alhaisempi. Tarjous kilpailee muiden huutajien kanssa niin kauan kuin se on korkeampi kuin muiden huudot/tarjoukset.

On hyvä huomata, että vasarahinta voi jäädä annettua ennakkotarjousta matalammaksi eli ennakkotarjouksen jättäminen ei välttämättä tarkoita sitä, että tarjouksen antaja joutuu ostamaan kohteen juuri ennakkotarjouksensa suuruisella summalla. Ennakkotarjoukset tulee antaa viimeistään 24 tuntia ennen huutokaupan alkua.

Salissa ennakkotarjouksista huolehtii huutokaupan sihteeri. Ennakkotarjouksen antanut voi myös itse tarjota salissa. Tällöin on syytä pitää mielessä oman tarjouksen maksimisumma, ja huolehdittava siitä, ettei innostu huutamaan omaa ennakkotarjoustaan vastaan. Kun ylin tarjous on saavutettu, meklari laskee kolmeen. Vasaranlyönti vahvistaa oston. Vasaranlyönnin jälkeen voittaneen huutajan tulee nostaa huutonumeronsa, jotta osto kirjataan varmasti oikealle henkilölle.