Joulukuun Modern -huutokaupassamme Bulevardilla on mahdollista tutustua kahdenkin kaunottaren pukeutumishistoriaan.

 

Ensimmäinen heistä on Ester Toivonen, vuoden 1934 Miss Eurooppamme, jonka kruunajaispuku Hastingsistä on nyt myynnissä Modern –huutokauppamme vintage-kategoriassa. Olen aina ihaillut Ester Toivosta, jo siitä hetkestä alkaen, kun löysin hänen huumorintäyteisen omaelämäkertansa äitini kirjahyllystä. ”Rikas on elämä” paljastaa harvinaisen varman ja myötäelävän naisen, joka ei pelännyt nauraa myös itselleen.

 

    

 

Esterin ihana luunvalkoinen iltapuku valmistettiin tuntemattomaksi jääneessä helsinkiläisessä muotisalongissa, ja sen valitsi neidon matkapuvustoon itse taiteilija Juho Rissanen. Puku on huikeaa käsityötaitoa, bias cut eli vinoonleikattu. Se korostaa kantajansa viehkeyttä; linja on valuva, pehmeä ja siro.

 

Toinen viehättävä daamimme edustaa nykypäivää. Huippumallina uraa tehneen, nykyisin hyvän, puhtaan ruoan puolestapuhujana toimivan kokin, Pipsa Hurmerinnan, upeat Louboutinit odottavat uutta omistajaa. Stiletto-koron mestari Christian Louboutin on luonut Pigalle-piikkarit kuin Pipsa mielessään. Nainen, joka uskaltaa kulkea omia polkujaan, välittämättä ympäristön odotuksista tai hänelle asetetuista rajoituksista. Korot vievät, minne nainen itse haluaa mennä. Pigalle-nimi viittaa Louboutinin omaan suosikkiin Pariisin sensuelleista paikoista; Pigalle on tunnettu myös Moulin Rougen kabareesta ja lukuisista taiteilija-ateljeista.

 

                 

 

                                            

 

Louboutinien pohjan punainen väri on valmistajalle rekisteröity. Et siis voi millään muilla kengillä astella yhtä leiskuvan varmasti eteenpäin elämässäsi. Miksipä et lisäisi itseäsi Louboutinien ihailijoihin, Marion Cotillardin, Gwyneth Paltrowin ja Monacon prinsessa Carolinen lisäksi…?

 

Molemmat vintageaarteet ovat nyt nähtävillä huutokauppamme näytössä, Bulevardi 9. Huutokauppa järjestetään 13.12. alkaen klo 11.

Tervetuloa! 

 

(Teksti: Johanna Lindfors

Kuvat: Erika Anette)