13.12.2019


VUODEN ENSIMMÄINEN MODERN-HUUTOKAUPPA TAMMIKUUSSA!


Järjestämme moderniin ja nykytaiteeseen ja muotoiluun keskittyvän Modern- huutokauppamme jälleen 23.1.2020Huutokauppa tarjoaa myyntiin merkittäviä teoksia ja vaikuttavia esineitä 1900-luvun puolesta välistä nykyaikaan. 

Sisäänjättö huutokauppaan on meneillään. Vastaanotamme esineitä 3.1.2020 asti toimistollamme, osoitteissa Tehtaankatu 27 & 36, ja kotikäynneillä. Vastaamme myös sähköpostitse lähetettyihin kyselyihin ja arviointipyyntöihin. Asiantuntijamme löydät täältä.  

Kansainväliset asiakkaamme etsivät tällä hetkellä erityisesti teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Reidar Särestöniemi, Juhana Blomstedt, Max Salmi, Yrjö Saarinen, Ernst Mether-Borgström, Lars-Gunnar Nordström, Sam Vanni, Tove Jansson, Olli Lyytikäinen, Marika Mäkelä, Ilkka Lammi, Nanna Susi, Leena Luostarinen, Kain Tapper, Topi Ruotsalainen, Osmo Rauhala, Tommi Toija, Carolus Enckell, Nina Terno, Ahti Lavonen, Jarmo Mäkilä, Elina Brotherus, Sampsa Sarparanta, Jani Leinonen, Marjatta Tapiola, Samuli Heimonen, Pablo Picasso, Andy Warhol, Jasper Johns, Roy Lichtenstein, David Hockney ja Victor Vasarely.

Kiinnostavimmat muotoiljat ovat Tapio Wirkkala, Alvar Aalto, Birger Kaipiainen, Rut Bryk, Kaj Franck, Oiva Toikka, Timo Sarpaneva, Finn Juhl, Hans J. Wegner, Ilmari Tapiovaara, Paavo Tynell, Kyllikki Salmenhaara, Aune Siimes, Toini Muona, Michael Schilkin, Björn Weckström, Bertel Gardberg, Ritva Puotila, Dora Jung, Marianne Richter, Märta Måås-Fjetterström, Eero Saarinen, Josef Frank, Arne Jacobsen, Charles ja Ray Eames, Poul Henningsen, Gio Ponti, Gerrit Rietveld, Ludwig Mies van der Rohe, Marcel Breuer, Isamu Noguchi, Harry Bertoia, Poul Kjærholm, David Linley, Piero Lissoni ja Le Corbusier.

25.11.2019


HAGELSTAMILLA UUSI TOIMITUSJOHTAJA!


Hagelstam & Co:n uutena toimitusjohtajana on aloittanut marraskuussa 2019 taidealan kansainvälisesti tunnettu ammattilainen, asiantuntija ja keräilijä Joachim Borgström. 

Borgström on toiminut alalla melkein 25 vuotta, niin yrittäjänä kuin huutokauppa-asiantuntijanakin. Hän on ollut mukana Suomen suurimmissa taidemyynneissä ja kartuttanut tunnettuja kokoelmia. 
"On ilo tulla taloon, jolla on pitkät perinteet ja hyvä maine, sekä innostusta luoda uusia toimintatapoja", kertoo Borgström. "Huutokaupat taitavat olla veressäni, sillä olen koko elämäni ollut niiden kanssa tekemisissä, joko keräilijänä ja ostajana tai sitten asiantuntijana."

Joachim Borgström arvioi erityisesti suomalaista ja kansainvälistä taidetta, hopeaa, koruja ja huonekaluja. Voitte olla yhteydessä häneen [email protected] tai 040-555 1334 ja tiedustella myös kotikäyntiä. 25.11.2019 


HAGELSTAM 40 -JUHLAHUUTOKAUPPA MENESTYS! 


Hagelstam & Co järjesti lauantaina 23.11. 40-vuotisjuhlahuutokaupan, joka herätti huomattavaa kiinnostusta - ja huutokauppasali oli jälleen aivan täynnä ostajia. Laadukas taide, design ja arvoesineet sekä huonekalut kiinnostivat myös kansainvälisiä asiakkaita, jotka osallistuivat huutokauppaan niin online kuin puhelimessakin. 

Hagelstamin uutena toimitusjohtajana juuri aloittanut Joachim Borgström toimi meklarina ja kiitteli huutokaupan tunnelmaa. "Hagelstam tunnetaan tällä alalla erityisen ystävällisestä palvelusta, ja siitä, että me tarjoamme edelleen vasarahuutokauppamahdollisuuden. Oli hauskaa huomata, että juuri sitä asiakkaat haluavat."

Suomalaisen taiteen saavutetut myyntihinnat olivat hyviä, joka osoittaa, että kysyntää on edelleen tunnetuilla nimillä ja teoksilla, joilla on jo taustaa ja historiaa. Huutokaupan nousijoita olivat  mm. Reidar Särestöniemi, Vilho Lampi, Juhani Linnovaara, Ferdinand von Wright, Amélie Lundahl, Akseli Gallen-Kallela ja Pekka Halonen. Kansainvälisistä huippunimistä kiinnosti mm. vietnamilais-ranskalaisen taiteilijan Vu Cao Damin seesteinen tytönkuva, joka nousi huutokilpailun jälkeen reippaasti ja meni ulkomaiselle ostajalle.   

Henrik Wigströmin Fabergélle suunnittelema surukoru herätti niin ikään suurta kiinnostusta ostajissa kansainvälisesti. Koru päätyi lopulta yksityisen keräilijän kokoelmaan. 
 

Sydämelliset kiitoksemme kaikille asiakkaillemme 40 vuoden ajalta! 
17.11. 2019 


Hagelstamilla tavataan!


Tervetuloa Hagelstam 40 -Juhlahuutokaupan näyttöön keskiviikkona 20-11- klo 18, Tehtaankatu 36. Järjestämme asiakastilaisuuden, jossa keskustelemme taiteesta, laadusta ja taiteilijuudesta, Millainen on laadukas teos? Mitä esineeltä vaaditaan, että se kestää aikaa ja kiinnostaa yleisöä vielä vuosikymmentenkin jälkeen? Kuka on taiteilija? 


Keskustelemassa ovat Marjatta Sarpaneva ja J. O. Mallander.


Marjatta Sarpaneva on tunnettu muotoilijalegenda Timo Sarpanevan puolisona ja muusana, sekä pitkäaikaisena työtoverina. Marjatta Sarpaneva on uutterasti dokumentoinut taiteilijan elämää, suunnittelua tai työtapoja. Hänen ansiostaan myös muotoilun tekniikka ja vaativuus ovat tulleet tutuiksi suurelle yleisölle.


Taiteilija, muusikko ja kriitikko J. O. Mallander tunnetaan särmikkäästä ja rajoja rikkovasta tavasta lähestyä taidetta. Mallander on toiminut niin taidearvostelijana ja toimittajana kuin kansainvälisesti tunnettuna taiteentekijänäkin. Mallanderin teoksissa ovat läsnä mm. käsitteellisyys, itämainen mystiikka ja vapaudenkaipuu.


Tarjoilua.

Lisätietoja: [email protected] 


Hagelstam 40 -Juhlahuutokaupan katalogiin pääset tästä.11. 11.2019


HAGELSTAM & CO JUHLII MARRASKUUSSA!


Suomen vanhin huutokauppatalo Hagelstam & Co viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlaansa. Järjestämme sen kunniaksi lauantaina 23. 11.  juhlahuutokaupan, jossa on myynnissä suomalaista ja kansainvälistä taidetta, muotoilua ja arvoesineitä. 


Luettelo julkaistaan kotisivuillamme perjantaina 15.11. ja näyttö on avoinna 16.-22.11. osoitteessa Tehtaankatu 36, viikonloppuna klo 11-17 ja arkipäivisin klo 11-19.  Tervetuloa!


Hagelstam & Co perustettiin vuonna 1979, kun taiteen tuntija ja keräilijä Wenzel Hagelstam halusi tuoda Suomeen kansainvälisen huutokauppamallin. Maineemme luotettavimpana huutokauppatalona perustuu laajaan osaamiseemme, avoimuuteemme ja ystävälliseen palveluun. Haluamme aina keskittyä henkilökohtaiseen kohtaamiseen ja taata jokaiselle asiakkaallemme laadukkaan kokemuksen.   Palvelemme paitsi vanhempia keräilijöitä, myös uuden polven ostajia ja myyjiä, jotka haluavat tutustua taidemaailmaan. Myyntiprosenttimme on markkinoiden paras ja voimme aina tarjota parhaimman mahdollisen myyntikanavan.


Asiantuntevat intendenttimme löytävät juuri sinulle sopivan tavan myydä tai ostaa taidetta. Teemme kotikäyntejä sekä hoidamme niin vakuutus- kuin perunkirjoitusarviointejakin. Järjestämme suosittuja arviointipäiviämme ympäri Suomea. Autamme mielellämme myös isommissa kokonaisuuksissa. Hagelstam & Co'n intendentit laativat tarvittaessa myös kirjallisia arvioita ja dokumentointeja. Arvioimme esineet joko kuvien perusteella sähköpostitse tai postitse, paikan päällä toimistollamme tai kotikäynnillä. Avustamme myös museoita ja vakuutusyhtiöitä ja autamme yksityisten ja julkisten kokoelmien hallinnassa.

Ole meihin yhteydessä ja tiedustele lisää palveluistamme! 

Intendenttien yhteystiedot löytyvät täältä.

1. 11. 2019

TULE TAPAAMAAN MEITÄ TAMPEREELLA JA TURUSSA!


40-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi kierrämme Suomea arvioimassa esineitä. Asiantuntijamme ovat tavattavissa seuraavaksi Tampereella ja Turussa.  Etsimme jatkuviin huutokauppoihimme niin arvotaidetta, designia kuin sisustusesineitä ja huonekalujakin. Teemme mielellämme myös kotikäyntejä - ota meihin yhteyttä [email protected] tai 09-68 77990.


6.11. klo 11-14 TAMPERE, Café Milavida, Näsilinna.

7.11. klo 11-14 TURKU, Turun Taidemuseo, Aurakatu 26. 

Tervetuloa!


Arvioimme esineitä myös kuvien perusteella, joita voitte lähettää sähköpostitse suoraan asiantuntijoillemme. Yhteystiedot löytyvät tästä


Muistattehan rekisteröityä samalla uutiskirjeemme saajaksi. Näin kuulette ensimmäisenä ajankohtaisista tapahtumista ja julkaistavista luetteloista. 18.10.2019 


SYKSYN MILITARIA JA NUMISMATIIKKA-HUUTOKAUPASSA KEISARILLISEN HOVIN ARVOKKUUTTA JA SUOMALAISTA HISTORIAA!

Hagelstam & Co on jo vuosia tarjonnut militarian ja numismatiikan keräilijöille merkittäviä kohteita ja kokoelmia ja vakiinnuttanut asemansa Suomen parhaana keräilyesineiden tarjoajana. Nyt järjestämme jälleen torstaina 24.10.2019 erikoishuutokaupan, joka tarjoaa kiinnostavia historiallisia esineitä ja dokumentteja.

Myynnissä mm.

Luettelonro 1. 2 kpl Leninin kunniamerkkejä. Merkki myönnettiin Neuvostoliitossa huomattavista siviili- ja sotilasansioista valtion hyväksi. Merkit ovat nrot 315 618 (1958) ja 335 917 (1963). 4. tyyppi, alkuperäinen nauha, kunniamerkit kultaa, keskustat platinaa. Alkuperäinen kunniavihko. Hyvässä kunnossa, harvinainen kokonaisuus.

40. Pyhän Katariinan kunniamerkki.

Keisarillinen Venäjä. Albert Keibel, Keisarillinen hovihankkijan merkki. Hyvin säilynyt kunniamerkki 1800-luvun toiselta puoliskolta. Kultaa ja emalia. Erittäin hieno, myöhäinen ruusukenauha, jossa ritarikunnan motto. Keskusta, säteet ja kiinnitys koristeltu tyynyhiontaisilla ja ruusuhiontaisilla timanteilla. Kultasäteet erittäin hienostunutta filigraanitekniikkaa. Pyhän Katariinan figuuri käsinmaalatuista emalista. Osassa kivistä tinatut korjaukset ruusuhiontaisten timanttien ympärillä. Myöhäisempi, esillepanoa varten laitettu nauha. Tavallisia ohuita hiushalkeamia ja pientä lohkeamaa taustapuolen keskustassa. Muutoin hyvässä kunnossa.

Tiettävästi ensimmäinen Pyhän Katariinan kunniamerkki myynnissä Suomessa 10 vuoteen. Merkki on ollut yksityisessä suomalaisessa kokoelmassa 1970-luvun alkupuolelta asti. Aiempaa provenienssia ei ole toistaiseksi tiedossa. 

Massaspektrometritestit on tehty jokaisesta metalliosasta lokakuussa 2019.

41. Eversti Kustaa Erik Rautsuon kunniamerkit ja henkilökokonaisuus.

Yksi sodanaikaisen sotilastiedustelumme kärkimiehien jäämistöä. Kokonaisuuteen sisältyy ripa jossa VR2-39, SVR R, Vm1-18, Vs mm. neljällä soljella "Pohjanmaan vapautus/Savo/Karjalan rintama/Viipuri", Ts mm "Kenttäarmeija"-soljella, Js mm, HeimoS risti, Karj mm, PM mr "PM-soljella". Kotkaritarikunnan 1.lk risti huippukunnossa, alkuperäinen nauha lyhennetty kantoa varten. Rengas merkitty 900/21. Nauhavärilaatat VR2-39, SVR R, Vm1-18 ja Vs mm. Toisessa Saksan Kotkaritarikunnan 1.lk miekkoineen, Unkarin Pyhän Kruunun Ritarikunnan komentajamerkki, Ruotsin miekkaritarkikunnan 2.lk komentajamerkki. Dokumenttipuoleen kuuluvat kunniakirjat Saksan kotkaritarikunnan 1.lk, (alkuperäisellä kirjekuoreella, kansiolla ja stauuteilla). Vs mm, Karjalan muistomitalli + kanto-ohjeet, Ts mm "Kenttäarmeija" ja Heimosotaristi. Loput kunniakirjoista uupuuvat. 5 kpl Tasavallan presidentin ja Ylipäällikön päiväkäskyjä 1935 -1940, jossa Rautsuo mainitaan, nimityskirjoja jne. Lisäksi 15 kpl sodanaikaisia kuvia, mm. 4 kpl potrettikuvaa. Arvokkaasti säilytetty henkilökokonaisuus. Katso myös kohteet: 575 & 576.

46. Alikersantti Viljo Tursan yksikköranneke.

47. Lääkintäeverstiluutnantti, ylilääkäri Heikki Elias Nyyssölän kunniamerkkejä ja henkilökokonaisuus.

71. Hangon Suojeluskunnan joukko-osastomerkki 1918. Kokardin alkuperäinen neulakiinnitys vaihdettu ruuvikiinnitteiseksi. Harvinainen. Tiainen 6.1.7.

200. Salaneuvos Knut Furuhjelmin husaarisapeli.

804.-827. Venäläisiä kultarahoja.

901. Taaleri. 4 Daler S.M. 1716. Kupari, Kaarle XII, puhdistettu.

938. Seteli. Suomi 50 mk. Litt. A. Sarjanumero A0045313*, 00-01.


Näyttö on avoinna Tehtaankatu 36, 18.-23.10. 

Tervetuloa!

12. 10. 2019

TULE TAPAAMAAN HAGELSTAMILAISIA ARVIOINTIKIERTUEELLA!


Hagelstam & Co on Suomen vanhin edelleen kotimaisessa omistuksessa oleva taiteen, designin ja antiikkiesineiden huutokauppatalo. Tänä syksynä Hagelstam & Co juhlistaa 40-vuotista toimintaansa järjestämällä juhlahuutokaupan. Hagelstam on aina pohjannut toimintansa laadukkaille esineille, asiantuntemukselle ja ystävälliselle palvelulle. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista.


Sisäänjättö juhlahuutokauppaan on alkanut, ja asiantuntijamme ovat tavattavissa sekä toimistollamme että ympäri Suomea järjestettävillä arviointikiertueilla. Etsimme niin arvotaidetta, designia kuin sisustusesineitä ja huonekalujakin. Tulemme mielellämme luoksesi - ota meihin yhteyttä [email protected] tai 09-68 77990.


KUOPIOSSA vierailemme 17.-18.10.

Yleisölle avoinna oleva arviointitilaisuus järjestetään ainutlaatuisessa VB-valokuvakeskuksessa perjantaina 18.10. klo 10-14. Paikalla ovat intendenttimme Kasper Hagelstam ja Tuomas Rossi.

VAASASSA vieraillaan 22.-23.10. Arviointitilaisuus järjestetään Pohjanmaan museossa keskiviikkona 23.10. klo 10-14. Paikalla intendentit Kasper Hagelstam ja Tero Metsärinta.


2.1.2019

Arviointikiertue 2019!


Etsimme muun muassa suomalaista ja ulkomaalaista taidetta, suomalaista design lasia, taidekeramiikkaa, hopeaa ja koruja. Kotikäyntipyynnöt esinetietoineen ja kuvineen voit lähettää osoitteeseen: [email protected]. Ilmoitathan myös paikkakuntasi.


7.-8.5.2019 Vaasa

       - 7.5. Arviointitilaisuus Pohjanmaan museossa klo 12-16.

          Vapaa pääsy ja maksuton arviointi!

       - Kotikäyntejä 7.5 & 8.5 (lähetä pyyntö kuvineen osoitteeseen

          [email protected])


14.-15.3.2019 Sipoo, Porvoo ja Loviisa

9.-10.1.2019 Kouvola, Kotka, Lappeenranta ja Imatra


Lisätietoja:

Tuomas Rossi, [email protected] / 040-6798 613

Tero Metsärinta [email protected] / 040-6798 611


Jos emme ennätä tällä kertaa luoksesi, olet tervetullut tuomaan arvioitavasi toimistollemme tai lähettämään arviointipyynnön [email protected] Arviointi on maksuton.20.11.2018

Kaunis esine voi olla myös sijoitus

Arvioitsijamme Kasper Hagelstam kertoo miltä huutokauppa-ala tällä hetkellä näyttää, lue koko artikkeli osoitteessa Helsingin Sanomien Sijoitus lehdessä tästä.

Arvioi esineesi meillä! Lähetä kuvia osoitteeseen [email protected] tai tule käymään. Löydät meidät Tehtaankatu 27 & 36, 00150 Helsinki. Tervetuloa!
25.10.2018.

Arvonta suoritettu - kiitos kaikille osallistujille!
Voita liput Pienen merenneidon lumoavaan satumaailmaan!


Jos et jo keräile posliinia ja ihanan ilmeikkäitä posliinifiguureja, nyt olisi oiva tilaisuus aloittaa! Huuda pieni tai iso aarre itsellesi huomenna torstaina, ja voit voittaa liput Kansallisbaletin upeaan, sadunhohtoiseen ja tunteita koskettavaan Pieni merenneito -balettiin!

Huutokauppaluettelostamme löytyy paljon hurmaavia posliinifiguureja, myös Royal Copenhagenin valmistamia hahmoja suoraan H.C. Andersenin saduista, kuten pieni merenneito, keisari ja satakieli, keisarin uudet vaatteet ja jopa satusetä Andersenia itseään kuvaava figuuri.

P.S. Voittaja arvotaan posliinihuutokaupasta ostaneiden kesken - voittaja saa kaksi aikuisten lippua permantopaikoille to 24.1., ti 29.1. tai ke 6.2. 2019 klo 19 esitykseen. Baletissa on Kenneth Greven koreografia ja Tuomas Kantelisen musiikki. Voittajalle ilmoitetaan sähköpostitse 26.10.

Mikäli arpaonni ei tällä kertaa suosisi, lippuja ihanaan Pieni merenneito -balettiin saa onneksi vielä Kansallisoopperan ja -baletin lipunmyynnistä!Hagelstamin asiantuntijat arvioivat Tampereella


Asiantuntijamme Wenzel Hagelstam ja Tero Metsärinta vierailevat Tampereen kauppahallissa ke 17.10.2018 klo 11-15. Tuo arvioitavaksi oman kotisi design-aarre tai antiikkinen esine. Arviointi on veloituksetta.

Voit myös lähettää arviointipyyntöjä sähköpostitse [email protected] tai tulla käymään toimistollamme Tehtaankatu 27:ssa ja 36:ssa (00150 HKI). 

Olemme avoinna ma-pe klo 11-17.


Tervetuloa!Hagelstam & Co uusii aukioloaikansa!

1.10.2018 alkaen huomioittehan ystävällisesti että toimistomme (Tehtaankatu 27 & 36, Helsinki) on arkisin avoinna klo 11-17. Olemme kuitenkin tavoitettavissa puhelimitse klo 9 alkaen. Arviointiasioissa olethan yhteydessä asiakaspalveluumme sopiaksesi arviointiajan joko 09-6877 990 tai [email protected]. Muut ajat sopimuksen mukaan.


Näytön aukioloajat löydät Huutokaupat osiosta ja kohteiden lunastusajat kohdasta Lunastus. Tervetuloa!

Arviointipäivät 9.8. & 21.8.!

Klassisen taiteen, arvoesineiden ja designin arviointipäivät järjestetään jälleen Tehtaankadulla torstaina 9.8. klo 10-18 ja tiistaina 21.8. klo 10-18.  Voit tuoda meille arvioitavaksi minkä tahansa aarteen, oli se suurenmoista muotoilua tai klassista tai modernia taidetta.

Asiantuntijoina toimivat Kasper Hagelstam, Mikael Schnitt ja Jaakko Nieminen. Arviointi on maksuton. Tervetuloa! 


Hagelstam & Co 

Tehtaankatu 36 A

00150 Helsinki


Jos et pääse arviointitilaisuuteen voit tuoda esineesi arvioitavaksi jokin toinen arkipäivä! Olemme arkisin avoinna klo 9-17. Ajanvaraukset: 09-6877990 / 09-6877610. Arviointi on maksuton.


Tervetuloa!


Tilaa meidät kotiisi!  Voit tilata kotikäynnin (pääkaupunkiseudulla) osoitteessa [email protected] tai lähettää arviointipyynnön  [email protected]. Lisätietoa miten myyt löydät täältä.


Ajankohtaista

Ajankohtaista